Ayre: Uteblivet europaspel hämmar oss inte

Bild till nyheten Ayre: Uteblivet europaspel hämmar oss inte
Liverpools VD Ian Ayre hävdar idag att uteblivet europaspel inte kommer hämma klubben i jakten på nya spelare i sommar.

Ian Ayre ansvarar för förhandlingar och han hyser inga som helst tvivel över att Liverpool som klubb fortfarande är ett hett alternativ för spelare ute i världen. 

"Vi kan fortfarande locka till oss toppspelare till Liverpool," sa Ayre.

"Titta på förra transferfönstret när vi hämtade Philippe Coutinho och Daniel Sturridge. Båda två hade stor påverkan på laget.

"Så länge vi värvar spelare av den kvaliteten så är vi på väg i rätt riktning.

"Jag har aldrig varit med i en förhandling med någon som sagt att de inte vill skriva på för Liverpool för att vi inte är tillräckligt stora eller framgångsrika. 

"Vi kan fortfarande locka till oss topptalang. Det handlar om att hitta rätt talang till rätt pris. Affären måste vara rätt för klubben."

Liverpool har redan värvat Ivorianen Kolo Toure på fri transfer från Manchester City, och man kommer i dagarna med största sannolikhet göra helt klart med Celta Vigos spanske anfallare Iago Aspas.

"Vi fokuserar på att hitta stora, unga talanger som Sturridge och Coutinho, men vi behöver erfarenhet och ledarskap också. Det handlar om att hitta en bra balans," påpekade Ayre. 

"Vi gjorde stora förändringar för ett år sedan med ambitionen att ta tillbaka Liverpool till toppfotbollen.

"Vi anställde ny manager, vi ändrade spelstilen och vi ändrade en del i truppen. Vi sa att vi ville bygga någonting.

"Rom byggdes inte på en dag. Om du kunde göra det på en dag skulle alla gjort det. 

"Jag vet, efter att ha talat med supportrar, att alla tycker vi gjort framsteg det här året. Sättet vi spelar fotboll på och några av de fantastiska matcherna vi gjort visade folket vad som är möjligt med lite mer tid och lite mer satsning. 

"Vi förväntar oss att fortsätta göra framsteg och vårt mål är så klart att spela i Champions League. 

"Det finns dock ingen poäng i att sitta och säga att vi vill hamna på den eller den positionen. Då blir allt fokus på en speciell placering. 

"Vi vill spela i toppen i europeisk fotboll. Det är därför fansen köper biljetter, för de vill se Liverpool på den nivån. Vår ambition är att ta oss dit. Om vi gör det om ett år, två år eller tre år återstår att se. Det är där Liverpool FC ska vara." 

Källa: Liverpool Echo


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer