"Det gynnar klubben"

Bild till nyheten "Det gynnar klubben"
Brendan Rodgers tror att Liverpool kommer gynnas av att ha med fyra spelare i Englands U21-landslag under sommarens EM i Israel.

Jordan Henderson, Jonjo Shelvey, Andre Wisdom och Jack Robinson är alla en del av Stuart Pearce 23-mannatrupp som nu flugit till Turkiet på träningsläger.

"Det är bra för Jordan, Jonjo, Andre och Jack att vara en del av det," sa Rodgers till Liverpool Echo. 

"Jag tycker alltid det är bra för deras lärande att åka till stora mästerskap.

"Alla dessa erfarenheter inom fotbollen är bra för dem. Jag är inte en person som är emot att spelarna representerar sitt landslag. 

"Det måste naturligtvis finnas en balans på kraven man ställer på dem, men jag ser det som väldigt positivt att vi har fyra spelare uppkallade för England.

"Titta på spelare som Juan Mata. För två år sedan petades han från Spaniens A-lag och hjälpte istället U21-laget vinna turneringen.

"Ett år senare var han med i truppen som vann EM 2012 och sen åkte han iväg till OS. Den här säsongen har han kört på och spelat över 60 matcher. 

"Stora mästerskap kan vara guld värda för en spelares utveckling. Om våra fyra spelare får den erfarenheten är jag säker på att de kommer tillbaka till oss som bättre spelare."

Liverpool skulle egentligen haft en femte representant med i Raheem Sterling, som dock fick lämna återbud på grund av en lårskada. Rodgers var inte villig att ta några risker med 18-åringen eftersom han vill ha honom helt frisk till starten av nästa säsong. 

"Jag talade med Stuart Pearce om det och vårt läkarteam pratade med Englands dito. Alla var eniga att vi måste se långsiktigt på situationen.

"Han har uppenbarligen haft ett kroniskt problem där han spelat och arbetat sig genom det. Men vi behövde ge honom vila och chans till återhämtning. Han kommer må bra av det. Han gör framsteg och han kommer vara redo till början av nästa säsong."

U21-EM inleds den 5 juni och England spelar då mot Italien i Tel Aviv. Norge och värdnationen Israel och de övriga i Englands grupp. Fabio Borini kommer även han delta i mästerskapet. 

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer