Kollegorna om Carra

Bild till nyheten Kollegorna om Carra
Lagkamrater, motståndare och legender har tyckt till om Jamie Carragher. Här är vad de hade att säga.

Joe Allen: "Han har en enormt imponerade karriär bakom sig och när jag kom hit var han exakt den spelare jag förväntade mig att han skulle vara: ett superproffs och en inspirationskälla. Hans kunskaper om spelet är otroliga och samma sak sättet han läser spelet på."

Brad Jones: "Han är en ledare på planen och hatar att förlora. För min egen del har jag lagt märke till att han hatar när laget släpper in mål. Han är den komplette försvarsspelaren som ger allt för laget."

Stewart Downing: "Han var hemsk att spela mot, en riktigt tuff försvarsspelare. Han ville att du skulle veta att han var där! Han har varit en stor spelare genom åren och hans kunskaper är skrämmande. Du kan fråga honom om vilken spelare som helst, han vet allt om dom. Han är en legend." 

Lucas: "Från allra första dagen jag kom hit kunde jag se hans ledarskap. Han var en mycket stark karaktär i omkädningsrummet. Han kände till fansens lidelse och vad klubben handlar om. Jag kommer att minnas Carra som en stark karaktär, en väldigt högljudd spelare som ville vinna oavsett om det var på träning eller i match. Han jobbade mycket hårt och var mycket professionell." 

Jordan Henderson: "Han har varit en toppförsvarare i många år. Han bara älskar att spela fotboll och vill alltid vinna. Han är professionell på och utanför planen och har gjort en ära av att spela för Liverpool. De unga spelarna ser också upp till honom."

Martin Kelly: "Då jag mötte Jamie första gången tyckte jag att han var allt som en spelare i Liverpool borde vara. Han spelade varje match som det var hans sista och tränade på samma sätt. Han har haft en stor inverkan på min karriär och hjälpt mig genom matcherna. Han bara älskar Liverpool. Han skulle kunna dö för den här klubben. Du behöver en spelare som Carragher i laget om du vill vinna."

Pepe Reina: "Det har varit en fröjd för mig som målvakt att ha honom framför mig. Han är ganska högljudd av sig och han hjälper dig med att hålla spelarna på tårna hela tiden. Melwood kommer att bli ett lugnare ställe utan honom, det är helt säkert. Vi kommer att sakna honom. Han kommer att bli ihågkommen som en legend och bli betraktad som en av de viktigaste spelarna i klubbens historia." 

Martin Skrtel: "Han är briljant. Jag har spelat med honom i fem år och han har hjälpt mig i min karriär. Han är en legend i Liverpool. Jag kommer att sakna honom." 

Raheem Sterling: "Han var en av dom som alltid stod där med en hjälpande hand när du som bäst behövde det. Han var en av spelarna som alltid gav de unga spelarna råd. Han gjorde allt för att förhindra mål - absolut allt - och det är det man vill se av en försvarare. Han offrade sig för att avvärja mål." 

Phil Thompson: "Han personfierar andan i fotbollsklubben. Det finns ett speciellt band mellan The Kop och Carra. Söndagen var en mycket, mycket, speciell dag för honom." 

Ian Rush: "Han bör bli ihågkommen som en sann supporter. Han kunde lätt ha stått på The Kop. Den lidelse han visar på planen är skrämmande och fansen ser det i honom. Sången We all dream of a team of Carraghers summerar honom och hans karriär, för ingen visar mer lidelse på och utanför planen för Liverpool FC."

Steve McManaman: "Han rankas högt, mycket högt - han är en superstjärna. Som Liverpoolspelare får han kanske inte samma hyllningar som Rush eller Kenny eftersom de i huvudsak var anfallare och målskyttar. Men han är helt klart uppe där bland dom - en av de verkliga Liverpoollegenderna." 

Dietmar Hamann: "Man måste nog ha med honom bland topp 10 genom tiderna på grund av hans meriter, medaljerna han vunnit och prestationerna han utfört i avgörande matcher och även utanför planen. Att vara bland de tio bästa i Liverpools historia är en bragd då du ser vilka spelare klubben har haft genom åren." 

Ryan Giggs: "När jag spelade på vänsterkanten och Jamie var högerback så visste jag direkt att jag skulle få det tufft. Han var en mycket intelligent försvare. Aggresiv, bra med bollen. Han var en mycket svår motståndare att möta. Du visste att det alltid skulle bli en batalj och det var alltid ett test. Du visste att du var tvungen att prestera ditt yttersta. Det kommer att bli en stor förlust för Liverpool." 

Jason McAteer: "Det är svårt att beskriva den typ av uppoffring han har visat eftersom den är så fantastisk. Det är också svårt att sätta ord på det Jamie har uppnått. Det är otroligt. Att vara så stabil under så många är är otroligt. Han läste spelet fantastiskt. Han var inte den störste och han var troligtvis inte den snabbaste heller. Men i huvudet var han fem meter snabbare än alla andra." 

Sammy Lee: "Jag kommer att minnas honom som vår nummer 23. Kanske numret bör pensioneras? För mig illustrerar Jamie Carragher Liverpool FC på sitt bästa. Jag vill inte säga mr Liverpool, men när folk snackar om Liverpool i framtiden så kommer de att nämna Shankly, Paisley, Dalglish, Souness och Rush. Jag anser att Jamie Carragher också bör nämnas i samma andetag. Jag kan inte ge honom en större hyllning än så." 

Ronnie Moran: "Jag jobbade med förstalaget då Jamie debuterade. Jag minns att jag sa åt någon att han kommer att bli bäst som mittback, för han hade ett stort hjärta och han kunde läsa spelet. Jag såg honom redan i reserv- och juniorlaget och snackade alltid med dom andra tränarna om honom. Han var ingen fegis, Han ville tackla alla. Jag tror att han kommer att bli en bra manager i framtiden." 

John Aldridge: "Av alla mittbackar som spelat för oss så måste han vara nummer 1. Vi har haft några stora här som Emlyn Hughes, Phil Thompson, Ron Yeats, Alan Hansen, Sami Hyypia, Mark Lawrenson och Gary Gillespie. Men om man ser till antal matcher han spelat måste man säga att han är den bäste. Han är inte många matcher efter Cally. Han var en vinnare och hade ett hjärta två gånger så stort som dom andra. Jag kommer alltid att minnas Jamie för matchen i Istanbel. Han var helt otrolig den kvällen." 

Gary Gillespile: "Prestationsnivån han höll under alla år har varit fantastisk. Liverpoolfansen kunde alltid förvänta sig 100 procent. Jamie har aldrig sviktit dom eller andra. Han har varit mr Liverpool ihop med Steven Gerrard. Jamie har spelat en stor roll i fotbollklubbens historia." 

Stephane Henchoz: "Jamie är en man med lidelse. Jag minns min första träning med Liverpool. Han hyttade och skrek och vill vinna hela tiden. Han är en ledare. Jamie var en skicklig försvarsspelare. I Istanbul var han som allra bäst. Han ställde upp för alla och den kvällen visade han alla sina egenskaper. Han var ett förstklassigt proffs och en som ungdomarna bör se upp till. Alla som vill bli fotbollsproffs bör studera Jamie." 

Rob Jones: "Han gav sitt liv för Liverpool FC. Hans lidelse för spelet och Liverpool är otrolig. Det är tråkigt att han slutar. Alla unga spelare bör titta på Jamie Carragher."

Ian St. John: "Jamie är nummer två bakom Ian Callaghan på listan över vilka som spelat flest matcher för Liverpool. Vi trodde inte att någon skulle komma i närheten av Cally, men Jamie gjorde ett gott försök, eller hur? Det bästa är att han är en lokal kille, precis som Cally. Ingen av de managers han spelat under har ett ont ord att säga om honom. Hade vi haft fler Carraghers i laget hade vi kanske haft mer framgång." 

Tommy Smith: "För att vara ärlig så liknar Jamie mig! Jag kunde inte heller spela en match utan att skrika åt folk! Hans insats i Istanbul... den kommer folk att snacka om i åratal framåt."

Ron Yeats: "Han har haft en vidunderlig karriär, ingen tvekan om det. Många medaljer bevisar det. Jag gillade att se honom i laget för du visste alltid vad du skulle få från honom. Carra vann tacklingar och bollar. Hans uppträdande i Istanbul var helt otrolig." 

Hughie McAuley: "Han har bidragit mycket till alla som är involverade i klubben, till fansen, speciellt fansen på Merseyside. Han kommer att bli ihågkommen som en av tidernas storheter och kommer enkelt in bland de stora mittbackarna från de tidigare stora lagen." 

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer