Borini: Det var mycket känslor

Bild till nyheten Borini: Det var mycket känslor
Fabio Borini var på planen i en knapp minut då han gjorde sitt första Premier League-mål mot Newcastle i lördags. En skön bonus för italienaren som haft en mardrömssäsong efter övergången från Roma i somras.

Först missade Borinio tre månader med ett brutet ben i foten. Inhoppet mot Newcastle i lördags var hans första på tio veckor efter att han skadat axeln under ett inhopp mot Swansea.

Desto skönare då att han fick göra sitt första PL-mål bara en minut senare.

"Det var många känslor efter det målet. Jag har varit skadad länge och jag har väntat så länge på att få göra mål i Premier League. Det kom ganska snabbt efter min första bollberöring och det blev förstås ännu bättre av få göra målet inför våra tillresta fans."

"Jag tackade dom med mitt firande eftersom de alltid har stöttat mig genom tuffa tider."

"Jag gjorde också tummen upp mot bänken för att tacka Brendan Rodgers och övriga staben för det jobb de har gjort med mig under rehabiliteringen."

"Det har varit tufft. När jag skadade axeln sa de att säsongen förmodligen var körd för mig. Jag har kämpat mig tillbaka för jag ville verkligen komma tillbaka tidigare. Jag använde minimalt med tid för att komma tillbaka i träning, åtta veckor istället för tolv. Några trodde kanske inte att jag skulle klara det, men jag har verkligen kämpat."

Borinis comeback kommer förstås lämpligt eftersom Luis Suarez drabbats av en tio matchers lång avstängning.

"Vi har alltid stöttat varandra som grupp och jag tycker att vår insats mot Newcastle var ett bevis på det. Jag kan spela en stor roll framöver. Inte bara för att Luis är avstängd, utan för att jag äntligen är skadefri. Oavsett om Luis kan spela eller inte så måste vi alla behålla fokus på att göra vårt jobb."

"Kommande helg blir mitt första derby. Jag har spelat i stora derbyn i Italien (Roma-Lazio) så jag vet vad som väntar. Stämningen är alltid het och jag är säker på att det blir likadant mot Everton."

Avslutningsvis vill Fabio Borini även ge en stor eloge till Philippe Coutinho.

"Han är en mycket bra spelare. Han är smart och man kan se att han har spelat i Italien. Han är ung men taktisk och han läser spelet otroligt bra. Alla kan se Coutinhos förståelse när han har bollen och han är precis den spelartyp vi behöver".

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer