Inför: Newcastle United - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Newcastle United - Liverpool FC
En vecka efter 2-2 matchen mot Chelsea har snart gått där vi fick med oss en poäng i matchens sista spark. En match med två ansikte. Ett av ett Liverpool som aldrig gav upp och lyckades göra 2-2 på härlig "fergietime"

Men även en match där Luis Suarez, vår stjärna, vår världsklasspelare och vår skyttekung får hjärnsläpp och biter Chelseas Ivanovic i armen och följden blir 10 matchers avstängning som Liverpool bekräftade att man inte kommer överklaga.     

Suarez kommer således att missa dagens match mot Newcastle samt de nio kommande matcherna. Min personliga åsikt vad jag tycker om Luis beteende låter jag vara osagt utan jag vill mest bekräfta att vi kommer att få klara oss utan våra bäste spelare ännu en gång efter att denne gjort Hannibal Lecter stolt ännu en gång.

Men nu fokus på dagens drabbning. Liverpool kommer från en riktig lagmoralsmatch mot Benitez Chelsea där hela laget än en gång visade styrkan att aldrig ge upp. Detta tar vi med oss till dagens drabbning mot Skatorna i Newcastle som huserar på en blygsam 16:e plats i tabellen med 37 inspelade poäng som efter en start på säsongen nu lyckats bli inblandade i bottenstriden trots många värvningar under januarifönstret.

Newcastle kommer från en oavgjord match mot West Bromwich där man lyckades få med sig 1-1 på bortaplan där Yoan Gouffran stod för målet.

Newcastle United

Newcastle United kommer som sagt från en 1-1 match mot West Bromwich i bagaget och ligger på en 16:e plats i ligan.

Newcastle saknar Santon, Krul, Taylor och Marveaux men kaptenen Coloccini har varit tillbaka i full träning i veckan och får kanske en bänkplats då Nrecastle måste plocka poäng nu på slutet för att inte bli inblandade i bottenstriden ännu mer.

Newcastle började säsongen väldigt bra och låg ovanför Liverpool i tabellen ett tag men har tappat mycket under andra delen av säsongen trots många nys värvningar i januari. De är i nuläget sex poäng från nedflyttning och de måste som sagt börja ta poäng nu för att inte bli inblandade i bottenstriden nu i slutspurten.

Det kommer bli en tuff match och Rodgers uttryckte sig bra på intervjun inför matchen: ”Det vi vet är att Newcastle har kvalitet i sitt lag”

Trolig startelva sett till förra ligamatchen:
Elliot, Debuchy, Taylor, Yanga-Mbiwa, Perch, Sissoko, Gutierrez, Cisse, Cabaye, Haidara, Gouffran.

Liverpool FC

Efter 34 omgångar i Premier League hittar vi vårt Liverpool på en 7:e plats med 51 inspelade poäng och med en målskillnad på 61-42. Liverpool hade känning på Europaplatserna men åkte på en smäll mot Southampton har man haft svårt att vinna och endast lyckats vinna över Aston Villa för att sedan spela tre oavgjorda matcher på rad. Europa ser avlägset ut men vi får hoppas på en bra avslutning och så låter vi Rodgers bygga vidare inför nästa säsong.

Philippe Coutinho har kommit in i laget fint sen han anlände till Liverpool och har gång på gång visat att Inter gjorde rätt i att sälja honom till Liverpool så vi kan utnyttja hans fina kvaliteter istället. Sturridge började förra matchen på bänken men kom in och visade direkt att han hör hemma i startelvan och med Suarez avstängd är han självskriven.

Liverpool har Joe Allen och Martin Kelly borta där Kelly har börjat träna med laget igen men där Rodgers var tydlig i frågan att vi med största sannolikhet inte kommer att bli någon förstalagsfotboll för Kelly denna säsong. Det intressanta är at Fabio Borini har kört full träning ett par veckor och kommer kanske få en bänkplats då de offensiva alternativen lyser med sin frånvaro.

Sturridge kom in fint i matchen mot Chelsea och kommer nog vara spelsugen och het idag igen. Gerrard fortsätter att styra mittfältet i världsklass. Dessutom vill jag återigen passa på att hylla den stora legenden Jamie Carragher i backlinjen. När de andra sviktat i matcherna har han varit den ledaren Rodgers sökt efter och utan honom vill jag inte ens tänka på hur det kunde gått. En stor fotbollsspelare och en stor ledare. Måtte Rodgers värva minst två världsklassbackar i sommar.

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Johnson, Agger, Carragher, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Coutinho, Sturridge.

Jag tror även att Borini kommer att ta en bänkplats. Hur tror ni läsare att Rodgers ställer upp?

Övrigt

Matchen spelas idag lördag k l18.30 och sänds på Viasat fotboll, Viasat fotboll HD och Viaplay.


Domare: Andre Marriner. Assisterande: S Child, S Long. Fjärdedomare: L Mason.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer