Reina: Det finns många hycklare

Bild till nyheten Reina: Det finns många hycklare
Liverpools målvakt Pepe Reina reagerar starkt på Football Associations beslut att ge Luis Suarez 10 matchers avstängning för att ha bitit Branislav Ivanovic i armen.

 

Anfallarna satte tänderna i serbens arm under andra halvlek av 2-2 matchen på Anfield mellan Liverpool och Chelsea, men undslapp bestraffning då domaren missade incidenten.

The FA gav Suarez i efterhand 10 matcher avstängning efter att man granskat reprisbilderna från matchen. Det vanligaste straffet som brukar delas ut är 3 matcher, men nu fick Suarez alltså sju matcher mer, något som får Pepe Reina att ryta ifrån.

Reina sa följande till den spanska radiokanalen Cadena Cope: ”Jag ser som själv som en god vän till Luis. Människorna i England behandlar honom annorlunda eftersom han kommer från Uruguay eller för att han varit i liknande situationer tidigare.

Han är medveten om att han gjort fel, men att ge honom 10 matchers avstängning är absurt, helt oproportionerligt och orättvist. Det känns som om personerna som fattat beslutet har något emot Luis.

Jag känner Luis och vet att han är helt annorlunda utanför planen. Han är en underbar person och en bra lagkamrat.

Det är sättet som han spelar på, han är väldigt aggressiv och tävlingsinriktad, han spelar som om det vore på gatan och ibland försätter det honom i problem. Ibland stjälper hans heta temperament honom.”

30-åringen går sedan vidare med att göra en jämförelse mellan två tidigare incidenter där Suarez var inblandad i den ena och John Terry i den andra och menar på att straffet är för hårt och inkonsekvent.

”Det finns en massa hycklare,” fortsätter han, ”I England bedriver man sensationsjournalistik som ger vissa mer utrymme än andra. I de båda fallen med rasism: den ena får fyra matcher avstängning [John Terry] och Luis fick åtta matcher.

”Där finns många andra incidenter, och det verkar som om det finns en regel som säger att om domaren har uppfattat situationen så finns där inget man kan göra åt det i efterhand. Om han vore en engelsk spelare tror jag att domen hade blivit annorlunda.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer