Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Carragher: "Inte alla Liverpool spelare var helgon"

Bild till nyheten

Det Luis gjorde var fel men innan ni dömer honom för hårt, kom ihåg att det finns tidigare Liverpool spelare som inte heller var helgon.

Följande är skrivit utav Jamie Carragher, Daily Mail

Innan ni fortsätter läsa så vill jag påpeka att jag inte försöker försvara något som inte går att försvara, men jag ska försöka ge er lite perspektiv på det hela. 

Alla Liverpool spelare har inte varit helgon.

Efter söndagens match mot Chelsea, första utav Greame Souness när han började analysera händelsen på Sky, började folk säga att ingen är större än klubben och att Liverpool borde gör sig av med Suarez. 

Jag försöker inte täcka över incidenten då Ivanovic blev biten utav Suarez, det var fel på alla nivåer. Man förväntar sig inte att se sådant beteende ifrån en vuxen man. 

Men nu säger folk att Liverpool bör göra sig av med honom,som om han skulle vara den enda Liverpool spelare att någonsin vara inblandad i kontroversiella situationer.

Och så är det verkligen inte. 

Vi har varit med om det många gånger tidigare, det har alla lag i hela landet. Jag vet att jag har varit inblandad i en situation 2002 då jag kastade in ett mynt i publiken vid en Fa-cup match mot Arsenal, ett mynt som precis innan hade kastats emot mig. 

Souness, som var lagkapten för tillfället, bröt käken på Dinamo Bucharest Lica Movila under en Europa Cup semifinal 1984 när bollen inte ens var i närheten. 

Det var en allvarlig incident men nu pratas den nästan bara om som en rolig historia. 

Se klippet HÄR.

Robbie Fowler hade också sina stunder. Det blev väldigt mycket protester då han mot Everton i April 1999 firade ett mål genom att låtsas ta en drog som målgest. Några månader innan det så hade han också pikat Greame le Saux med en homofobisk gest. 

Jan Molby åkte in i fängelse tre månader i Oktober 1988 för att ha kört alkoholpåverkad. 

Alla spelare jag har nämnt nu ångrade det som de hade gjort, och samma gäller Luis. Det viktiga är att klubben stöttade varenda en utav dem. 

Luis är vanligtvis en glad kille på träningarna. Han brukar vanligtvis blanda sig mest med Sydamerikanerna men han är mycket omtyckt utav eftersom han har en fantastisk attityd och älskar att spela fotboll. 

Under min tid i Liverpool så är det inte många som har haft samma vinnarinstikt som mig själv, med det har Luis. Han ger allt på träningarna varje dag och när vi är lediga, då kommer han och finslipar på sånt han vill förbättra. 

Fast igår var det tydlit att en incident hade inträffat. Luis vet att han har gjort fel och han har fått höra att sådant beteende inte får upprepas. Men, istället för att bötfälla honom borde vi väll hjälpa honom? 

Vi har en grym psykolog som heter Steve Peters som kommer till träningsanläggningen en gång i veckan, han kan hjälpa Suarez lika mycket som Brendan. 

Ian Ayre har sagt att klubben inte vill sälja Suarez.

Titta på spelare som Tony Adams och Eric Cantona, efter deras skandaler kom de tillbaka och hjälpte sina lag enormt mycket. 

Folk kanske tycker att detta är en artikel skriven av någon som är för Liverpool, men jag vill inte se en till världsklass spelare lämna Premier League. Han är topp fem i världen. 

Och tillsist, jag vill avsluta med att sätta det här ifrån en fotbollsspelares perspektiv. 

Betet var hemskt men är det inte värre att få en tackling som avslutar din karriär? 

Jag vet hur det känns att få sådana tacklingar, Lucas Neil kostade mig sex månader efter en tackling.Och hade jag hellre blivit biten? Absolut. Och jag är ganska säker på att Ivanovic håller med mig. 

Bannerbild