Rush: Ge Suarez mer spelrum

Bild till nyheten Rush: Ge Suarez mer spelrum
Legenden Ian Rush tycker att Liverpool skall behålla Luis Suarez trotts den senaste kontroversiella händelsen i spelarens karriär.

Uruguayanen har fyllt rubrikerna den senaste tiden i både engelsk som internationell media efter att ha bitit Branislav Ivanovic i armen under 2-2 matchen på Anfield i söndags.

Suarez blev avstängd för en liknande incident under sin tid i Ajax och blev under föra säsongen avstängd även i den engelska ligan efter att ha använt rasistiska glåpord mot Manchester United försvarare Patrice Evra. Nu ser det ut som om spelaren går ännu en lång avstängning tillmötes.

Flera Liverpool legender, bland annat, Graeme Souness och John Barnes, uttaladet sig tidigt om att Liverpool borde gå skilda vägar med Suarez. Men Ian Rush anser att man istället bör ge Suarez lite mer spelrum och att han känner spelarens ånger.

Jag tror att du måste vara positiv och se på vad han har gjort,” säger Rush som just nu befinner sig i Australien för att promota Liverpools kommande träningsmatch mot Melbourne Victory i juli.

Han har bett om förlåtelse och kommer att få sitt straff av FA.

Från Liverpools sida så har man valt att hantera det internt och det är sättet som det skall hanteras på. Vi måste vänta på ett beslut från FA och se hur de bedömer situationen.”

Suarez har gjort 30 mål på 44 matcher under årets säsong för Liverpool i samtliga tävlingar.

Hans mål har bidragit stort till att Liverpool ligger på en sjunde plats i Premier League med 11 poäng upp till den åtråvärda fjärdeplatsen. Med enbart fyra matcher kvar av 2012/13 säsong ser även Europa League vara borta för Liverpool. Men Rush tror inte att det är något som stör Brendan Rodgers då siktet är inställt på att nå Champions League nästa säsong.

Det borde vara att nå topp fyra,” svarade han när han fick frågan om vad han trodde var målet inför nästa säsong.

Var vi än hamnar denna säsongen, förhoppningsvis når vi Europa, men jag tror att om du ser till hur många unga spelare som Liverpool har använt i år så kommer laget vara ännu mer slagkraftigt nästa säsong när dessa har fått ytterligare erfarenhet.

De kommer att utvecklas och får vi bara in ytterligare en eller två spelare med rutin tror jag definitivt att vi har vad som krävs för att nå topp fyra.”


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer