"Jag spelar mer forward än back"

Bild till nyheten "Jag spelar mer forward än back"
Jose Enrique har alltid betraktat sig själv som en attackerande ytterback.
Men spanjoren säger att manager Rodgers uppmuntrar honom att vara ännu mer offensiv.
"Ibland känns det som jag är mer forward än back."

Efter en rejäl formsvacka i början av säsongen, fick Enrique chansen som vänsteryttermittfältare och kom så småningom tillbaka in på laget. Han har också gjort sina två första ligamål för klubben i hemmamatcherna mot Wigan och Swansea.

Själv tror den starke spanjoren att det beror på att managern har gett honom klartecken att följa med upp i attackerna så ofta som möjligt.

"Jag har alltid spelat offensivt som ytterback, men med den här managern har det blivit ännu mer. Mot West Ham spelade jag som anfallare under den mesta tiden och jag gillar verkligen den spelstilen."

"Min huvuduppgift är förstås att försvara, men det är ännu roligare att få följa med upp i anfallen. Det är helt normalt. Managern säger alltid till mig och Glen och de andra ytterbackarna att vi ska försöka spela högt upp i banan."

Brendan Rodgers hyllade nyligen Enrique och Johnson som de bästa attackerande ytterbackarna i Premier League.

"Det var trevligt att höra", säger Enrique, som dock hellre vill prata om sin engelske backkollega Johnson.

"Vi försöker jobba på det varje dag. Vi måste jobba hårt varje dag. Om du tappar form så kommer någon annan spelare att ta din position. Jag gör allt för att få stanna i laget. Jag gillar inte att prata om mig själv, men i mina ögon är Glen en av de bästa högerbackarna i världen."

"Vi är försvarare så vi måste försvara i första hand. Det är väldigt viktigt att vi kan hålla nollan så ofta som möjligt. Men när vi har kontrollerar spelet så vill managern att vi ska fylla på som attackerande spelare, helst hela tiden. Jag gillar verkligen den typen av fotboll."

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer