Hendo jobbar övertid

Bild till nyheten Hendo jobbar övertid
Jordan Henderson är fast besluten att bli framgångsrik i Liverpool.
I en intervju med Liverpool FC Magazine berättar han att han alltid stannar efter träningspassen och kör extra.

Under sin första säsong i Liverpooltröjan spelade Henderson 48 matcher.

Den här säsongen har han hittills spelat 37 matcher under Brendan Rodgers.  Den engelske U21-kaptenen har hittat nätmaskorna fyra gånger, senast mot Aston Villa i söndags, men erkänner att avslut är ett område han behöver förbättra.

"Många spelare stannar och kör extra. Jag försöker i första hand att förbättra mina avslut. Det är viktigt för mig som mittfältare att kunna bidra med mål."

"Hendo" berättar att målvakterna brukar stanna, tillsammans med coachen Mike Marsh och några av spelarna, för att öva på olika områden.

"Jag vill bli bättre på allt, men att träna avslut är viktigt. Det är ju avgörande i fotboll. Om managern kan lita på att du som mittfältare producerar mål så är sannolikheten stor att du får mer speltid." 

"Det gäller att hitta en stabil nivå som spelare, men även när det går bra så är det viktigt att stå stadigt med fötterna på jorden. Speciellt i en klubb som Liverpool. Om du spelar dåligt så har du inte råd att bli deprimerad. Det är viktigt att man har en balanserad syn på det. Det gäller att leverera varje vecka och om du inte gör det så blir du inte uttagen eller utbytt tidigt."

Hendo förklarar också att han har jobbat mycket med att förbättra den mentala sidan.

"Den mentala styrkan är också avgörande i fotboll. Inga är mer nedslagna än vi spelare efter en förlust. Förluster sårar oss. Vi förväntar oss aldrig att förlora eftersom vi spelar för Liverpool och vill vinna alla matcher. Men när vi förlorat och du har spelatdåligrt så känns det som man har svikit alla. Att spela bra och ändå inte vinna kan vara minst lika tufft. Det kan tömma ännu mer på krafterna."

"Men sådan är fotbollen. Allt går inte alltid som du hoppas. När jag var yngre var jag en fruktansvärt dålig förlorare och blev deprimerad om jag inte spelade bra. Jag var extremt högt uppe när vi vann och extremt nere när vi förlorade. Jag har blivit tvungen att lära mig att tackla dessa problem och jag har definitivt blivit bättre på det sedan jag kom hit."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer