Ordförandens Tuppence: Suarez vinner inte Årets Spelare

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: Suarez vinner inte Årets Spelare
Jag vet att de flesta av oss inte håller med om att det, men jag ser inte en snöbolls chans i helvetet att Luis Suarez vinner Årets Spelare.

Vad är störst prestation?

Att göra, säg, 30 baljor i ett lag som slåss om placering 5-8 eller i överlägsna ligaledarna?

Jag tänkte här även lägga in en jämförelse med Messi, men statistiken säger att karl'n - oavsett att han lirar i en fantastisk omgivning - skapar fler egna mål än andra spelare så vi hoppar den.

Suarez medtävlare om titeln verkar ju helt klart vara van Persie och jag säger här och nu att han vinner oavsett om Luis Suarez gör fler mål och assist i ett lag - och det här känns tungt - som faktiskt är sämre över en hel säsong.

För, Suarez är en av få spelare vars (uppfattade) personlighet väger lika tungt som talang, skicklighet och prestation.

Suarez kommer alltså inte att vinna för att andra spelare fortfarande anser honom vara en filmare - oavsett att han denna säsong knappast kan beskyllas för fler än någon annan - medan andra kommer undan med hur många som helst. Men så har det alltid varit... Vissa bedöms hårdare än andra.

Sedan kan vi aldrig bortse från Evra-incidenten. Oavsett vad Evra sa till Suarez - och som gift med en latinamerikanska kan jag tänka mig en hel del som skulle ge den reaktionen han fick ur LS - så är Suarez den ende som erkänt fel och straffats för det. Spelare dömer honom fortfarande för det och det påverkar självklart synen på honom som Årets Spelare eller ej.

Att han sedan visar upp ett typiskt "latinotemperament" spär bara på det hela - för andra lags klungor runt domare är trots allt OK.

Med andra ord blir det knappast någon titel som "Årets Spelare", men det är OK... Titel eller inte så lirar årets hetaste målgörare i Liverpool Football Club.

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer