Gerrard om lagets utveckling

Bild till nyheten Gerrard om lagets utveckling
Steven Gerrard tycker att Liverpool inte är långt ifrån att bli ett topp fyra lag igen. Och medger att rätt förstärkningar i sommar så slåss de på allvar om en Champions League plats.

32-åringen ledde Liverpool till Champions League final 2005 och 2007. Och Liverpool har inte medverkat i CL de tre senaste säsongerna nu. 

Att skaffa sig en Europa plats till nästa säsong är fortfarande möjligt efter vinsten mot Aston Villa i söndags. Men vad som än händer denna säsong så tror kaptenen att Liverpool kan bli ett topp 4 lag snart igen. 

"Vi är inte långt borta. Truppen kommer förstärkas i sommar och vi tror själva att vi kan utmana om en topp fyra plats på allvar då."

"Vårat problem denna säsong är att vi är för ojämna."

"I de flesta av våra matchen denna säsong så har vi spelat riktigt bra och förtjänar att vara högre upp i tabellen. Men om man kollar på matcher som mot Southampton, Aston Villa hemma, West Brom borta och Arsenal Hemma. Det är en handfull matcher där laget inte har presterat som vi ska."

"Det är orsaken till varför vi har en 7:e plats just nu. Men vi har även gjort fantastiska matcher. Vilket är värt att ligga topp fyra på."

Gerrard fick mycket beröm från Brendan Rodgers för sin prestation mot Aston Villa, trots sin smärta i hälen.

Luis Suarez och Philippe Coutinho som mäktade med att fixa en straff och ett assist fick också beröm från Rodgers, och från Gerrard.

"När du har spelare som Coutinho och Suarez i laget så vinner du matcher."

"Även när jag var liten så fann jag det mycket enklare och spela tillsammans med spelare som hade kvalitet. Hela vägen från då tills nu, Michael Owen, Fernando Torres, Suarez, Coutinho, de är de enklaste spelarna att spela med."

Liverpool har sju matcher kvar att spela denna säsongen, med matcher mot Everton och Chelsea på Anfield. Lag som även dom kämpar om Europa-platser.

"Vi måste vinna och sätta press på Europa-platserna."

"Många lag över oss möter varandra, så vi hoppas att resultaten går våran väg så vi kan klättra i tabellen. Det är viktigt att ta de 21 poängen som finns kvar och spela om. Rodgers har sagt till oss nu att varje match är som en cup final."

 

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer