"Stevie kan kopiera Ryan Giggs"

Bild till nyheten "Stevie kan kopiera Ryan Giggs"
Brendan Rodgers är säker på att Steven Gerrard kan kopiera Ryan Giggs och förlänga karriären till sena 30-åren.

Liverpoolmanagern fick såklart en massa frågor om sin kapten på presskonferensen efter 2-1-segern mot Aston Villa på Villa Park igår. Stevie G sköt segermålet på straff i 61:a minuten och räddade sedan sitt lag med en otrolig nick på mållinjen.

Ett av hans svar var att Stevie avbröt sin semester förra sommaren bara för att välkomna honom till jobbet. Rodgers tror att just denna inställning kommer att hjälpa den 32-årige mittfältsdynamon att förlänga karriären.

På frågan om han även tror att Steven kan spela lika länge som exempelvis Ryan Giggs och Paul Scholes kom svaret blixtsnabbt:

"Ja, absolut. Utan minsta tvekan."

"När det gäller denna typ  av spelare handlar det inte om vad de gör just nu, utan vad de har gjort under sina liv som professionella fotbollsspelare. Det har tagit hand om sig själva från första början, från 17-20 års ålder."

"Titta på  Steven Gerrard; han har alla chanser i världen att spela på toppen till sena 30-åren eftersom han är en sådant underbart proffs. Han tränar varje dag, latar sig aldrig utan jobbar strumporna av sig och vill alltid lära sig något nytt. Han är 32, vår kapten, och han vill fortfarande utveckla vissa saker i sitt spel. Hans entusiasm över att spela fotboll är remarkabel."

"Han har fortsatt många år kvar på toppnivå."

Rodgers känner sig priviligerad över att vara hans manager.

"När jag fick jobbet som ny manager för Liverpool avbröt han sin semester bara för att träffa mig. Han var den förste att knacka på min dörr och välkomnade mig till klubben. Han sa att han och Carra skulle ställa upp 150 procent för mig och för mina idéer. Från allra första dagen skulle jag snarare säga att de har ställt upp 200 procent!"

"De har varit fenonmenala. Suveräna Liverpoolgrabbar och lagspelare som vill att deras klubb ska lyckas och som respekterar managerns roll."

Källa: Liverpoolfc.com


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer