"Stevie kan spela tre-fyra år till"

Bild till nyheten "Stevie kan spela tre-fyra år till"
Liverpools fysiske chef Glenn Driscoll tror att det dröjer många år innan 32-årige Steven Gerrard lägger skorna på hyllan. Kaptenens fysik är helt enkelt grym.

Stevie har spelat samtliga 30 matcher den här säsongen (varenda minut!) och har gjort 8 mål och 10 målgivande passningar. Det har inte hänt på evigheter.

"Vi visste att Steven skulle klara en hel säsong om han blev rätt handerad", säger Driscoll.

"All ära till Steven. Hans professionalitet saknar motstycke. Han tror själv att han kan spela på högsta nivå i tre-fyra år till om han undviker svåra skador. Det skulle vara fantastiskt för Liverpool FC."

Inför denna säsong införde Brendan Rodgers och tränarstaben indviduella träningsprogram för spelarna, vilket har minskat skadefrånvaron totalt sett i truppen.

"Vissa spelare har unika träningsprogram. På träningspassen inför matcherna organiserar vi träningarna så att spelarna är friska och kvicka. Det är ganska unikt."

"Vi tar indviduella besiut och alltihop varierar från spelare till spelare. Om någon har en annorlunda skadehistorika så kör vi indviduell behandling och terapi. Mycket handlar om spelarens tidigare skador. Vi prioriterar och fokuserar på dessa områden."

"Det bästa är att dessa träningsprogram har mötts med stor tillit från spelarna själva. De litar på våra metoder och vet att vi gör det rätta."

"Det finns fördelar med att vi har en ny manager (Brendan Rodgers) också - spelarna vill samarbeta. Han kontrollerar metoderna och periodiseringen av träningspassen. Han har en ledande roll i allt detta jobb."

"Vi har en tillgänglighet på nästan 90 procent den här säsongen när det gäller skador, vilket är väldigt bra. Vi har nått alla målsättningar när det gäller det medicinvetenskapliga perspektivet med spelartruppen", tycker Glenn Driscoll.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer