Tror att en ny Stevie G är på G

Bild till nyheten Tror att en ny Stevie G är på G
Akademibossen Frank McParland tror inte att det dröjer alltför länge innan man har lyckats producera en ny Gerrard, Fowler, Owen, McManaman eller Carragher till A-laget. "Utvecklingen har varit riktigt bra sedan jag kom hit för tre år sedan", säger McParland i en intervju med LFC TV.

"Det är härligt att se spelare som Sterling, Wisdom och Suso slå igenom, men vi hoppas också att kunna få fram lokala spelare. Jag tror inte att det dröjer särskilt länge innan vi kan se en ny Steven Gerrard eller Jamie Carragher."

"Det bästa är att managern kommer att ge våra unga spelare en chans om de är bra nog. Vi snackar med Brendan 3-4 gånger i veckan, antingen via telefon eller på möten. Han brukar också komma hit för att se på träningar eller matcher. Vi har en fantastisk dialog med Melwood, den har aldrig varit bättre."

"Vi är också väldigt nöjda med programmet som tränarna jobbar efter och vi har fått in några nya coacher. Vi försöker ständigt att bygga och utveckla vårt nät av talangscouter och om vi inte har spejare i alla länder så har vi kontakter i de flesta städer. Om du saknar bra talangscouter så får du inte heller tag på bra spelare. Vi har också flera rådgivare i olika länder som kan regelverken om vad som gäller när vi vill hämta in nya spelare och skriva kontrakt."

"Att ge Rodolfo Borell uppdraget som ansvarig för tränarstaben var ett smart drag. Han arbetade tätt med den förre chefen Pep Segura och har stor erfarenhet från bland annat Barcelona när det handlar om att ta fram stora spelare. Han är viktig för oss när det gäller att ta nästa steg med organisationen."

"Vi hade en period under de förra ägarna då vi inte fick hämta in några nya spelare på flera månader och vi tappade en del fart i det skedet. Men de nya ägarna är väldigt fokuserade på att vi ska hitta spelare till ungdomsavdelningen."

Källa: Liverpoolfc.com, liverpool.no 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer