Owen lägger skorna på hyllan

Bild till nyheten Owen lägger skorna på hyllan
Michael Owen har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen.

Owen som hunnit fylla 33 år har under sin karriär haft stora skadebekymmer och det är troligen en av anledningarna till att han nu väljer att avsluta sin fina karriär.

"Det är med stolthet jag nu meddelar att jag slutar med fotbollen. Jag är väldigt lyckligt lottad som haft en sådan fin karriär och att jag fått vara med om denna fantastiska resa" Säger Owen till BBC Sport.

Michel Owen har gjort 40 mål på 89 landskamper för England och han har representerat Liverpool, Real Madrid, Newcastle och Manchester United i sin karriär. Denna säsong som blir hans sista tillhör han Stoke där han dock fått sparsamt med speltid på grund av skador.

Owen slog igenom som tonåring i Liverpool och fick representera England i VM 1998 endast 18 år gammal. Han mäktade med 158 mål på 297 macther för Liverpool innan han såldes till Real Madrid 2004 för ca 8 miljoner pund.

I hans avskedstal tackar han sin familj och alla hans tränare och andra personer som betytt mycket för honom under sin karriär och slutcitatet låter jag vara på dess orginalspråk för att det helt enkelt låter bäst utan översättning:

"Last but not least, my dad. We did it my old mate! From those freezing local parks to terrorising the best defenders in the world on the biggest stages of all. I couldn't have done it without you". 

Med en snabb översättning så tackar han sin far för att han stod ut med honom under hela tiden från de frusna parkerna där han började spela till de största arenorna i världen och att han inte hade klarat det utan honom.

Lycka till i framtiden Michael Owen!


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer