Gymmar för att palla PL

Bild till nyheten Gymmar för att palla PL
Philippe Coutinho avslöjar att han lägger ner åtskilliga timmar i gymmet på Melwood för att palla med det fysiska spelet i Premier League - och för att bli en framtida stjärna i Liverpool.

Den 20-årige brassen har fått en drömstart på Liverpoolkarriären efter övergången från Inter i januari; ett mål och två assist på tre matcher från start. Men han har också snabbt konstaterat att han behöver bli starkare i kroppen.

"Fotbollen är väldigt annorlunda här. I Brasilien är matcherna öppnare och backarna markerar inte anfallarna lika tätt. Det har varit svårt att vänja sig vid det. Dessutom är tempot i Premier League otroligt högt. Men jag känner att jag kan förbättra mig på dessa området genom att träna och öka intensiteten i mitt spel", berättar Coutinho för Liverpoolfc.com.

"Jag kör också en hel del kroppsbyggande också för att bli fysiskt starkare."

"Jag har spelat både i i Brasilien, Italien och Spanien, men intensiteten i spelet är väldigt mycket högre i England. Jag måste förbättra mig för att klara av att spela på högsta nivå här."

Coutinho är också nöjd med att samspelet med Luis Suarez redan fungerar väldigt bra.

"Suarez är fenomenal. Han är utomjordisk! Alla hans mål och sättet han offrar sig för laget på är otroligt imponerande. Han kämpar och jagar bollen hela tiden och ger aldrig upp."

"Han kämpar för att vinna hela tiden och det beundrar jag. Jag tror att det är hans starkaste sida. Jag är bara glad att få spela tillsammans med honom och med Steven Gerrard som också är en fenomenal spelare. Vi snackar om karlar från en annan planet!"

Philippe berättar också att han trivs med livet på Merseyside och i Liverpool FC.

"Jag är lycklig. Jag spelar för en storklubb och i en tröja som har en stor historia. Det är också en stark sammanhållning i truppen. Gruppen är väldigt stark och kämpar tillsammans för att nå sina mål. Jag hoppas att jag kan lära mig mer och mer tillsammans med mina lagkramrater."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer