Ngoo hoppas på nästa säsong

Bild till nyheten Ngoo hoppas på nästa säsong
Liverpoolreserven Michael Ngoo har imponerat under låneuppehållet i skotska Hearts. Så pass att storklubben Celtic planerar att hosta upp 2 miljoner pund för att köpa loss honom i sommar. Men själv hoppas Ngoo att han spelar på Anfield nästa säsong.

Nu på söndag spelar Ngoo (och utlånade Danny Wilsson) ligacupfinal för Hearts på Hampden Park. Den gänglige anfallaren hoppas få en ny chans att imponera på Bredan Rodgers.

"Managern letar kanske till alternativa egenskaper till sitt lag, som höjd och styrka. Så förhoppningsvis har jag gjort tillräckligt mycket här att han kommer att värdera mig som en av de unga spelarna som ingår i hans planer för nästa säsong", säger Ngoo i en intervju med Herald Scotland.

"Jag är ung och om fortsätter jag att jobba och träna hårt har jag kanske chansen att bli en plan B för Liverpool", resonerar han.

Ngoo, urspunglingen West Ham-supporter, kom till Liverpool från Southend för några år sedan. Han hade också chansen att skriva på för Man United. Han har till och med gjort mål för Man Uniteds juniorlag i finalen av Milk Cup på Nordirland.

"United ville skriva kontrakt, men jag snackade aldrig med Alex Ferguson. Kenny Dalglish hade istället ett stort inflytande på mitt val då han var akademimanager. Vi hade en massa samtal och han deltog också på våra träningar. Han var alltid tillgänglig och gav oss goda råd. Han hade otroliga träningar. Han kunde skämta och skratta, men visade också sina trix för oss. Man kunde se hans kvaliteter och han vet fortfarande hur man gör mål. Han har inte tappat den förmågan. Sådana kvaliteter förlorar man aldrig".

På söndag väntar alltså den skotska ligacupfinalen, Ngoos första stora final. Hans tidigare erfarenheter sträcker sig till åskådarplats på Liverpools cupfinaler förra säsongen.

"Vi reservlagspelare såg bäda finalerna på plats och firade med laget efter segern i ligacupfinalen. Det var en kul upplevelse, men ändå inte detsamma som att spela själv. Det blir väldigt annorlunda på Hampden Park på söndag då jag måste lyfta mitt spel. Jag har förstås alltid drömt om att få spela stora finaler."

"Liverpooltruppen reste hem direkt efter ligacupfinalen eftersom det var mitt i ligasäsongen. Vi firade på tåget tillbaka till Liverpool och trofén gick runt. Vi fick lite champagne och alla tog bilder och sjöng. FA-cupfinalen var inte lika rolig. Det var tufft att se våra erfarna spelare så deppiga. Vi kände alla med dom."

Källa: Herald Scotland, liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer