Rodgers: Ett tecken på framgång

Bild till nyheten Rodgers: Ett tecken på framgång
Segern mot Spurs visar hur långt laget har kommit i utvecklingen sedan säsongsstarten, anser Brendan Rodgers. Liverpool ligger nu sexa i tabellen - sju pinnar upp till en Champions League-plats.

"Det här var en mycket viktig seger och vi visar bra form nu. Vi visste att det här skulle bli en värdemätare på våra kvaliteter och vi visade viljestyrka mot ett starkt lag i suverän form och med spelare som har spelat ihop i några år", analyserade manager Rodgers efteråt.

"Vår viljestyrka var fantastisk idag. Hela säsongen har folk pratat om att vi inte har besegrat något lag från topp 10, topp 8 och topp 6 och topp 4... I dag var det en test och spelarna klarade av det. Vi vet vad vi vill och detta var en indikator på att laget börjar nå framgång."

Trots att Liverpool klättrat upp på 6:e plats vill inte Rodgers blicka på tabellen.

"Nej, jag vill inte veta var vi ligger", skojade han. "Jag tänker inte på det (Europa League). Vi vet var vi vill vara och det är att kämpa i toppen ända till slutet. Men vi närmar oss slutet nu och vi hoppas på en period då vi kan fortsätta behålla fokus och plocka segrar och poäng i matcherna. Sedan får vi se vart det för oss."

"Ni kunde också höra och se lidelsen från fansen idag. Jag tror att dom känner att det går allt bättre och att vi utvecklas. Detta är en ikonisk arena i fotbollshistorien och vi försöker att hitta tillbaka det. Och det gör vi genom att vinna matcher."

"Vi är besvikna över de två målen som vi släppte in, speciellt det första. Domaren tillät Gareth Bale att komma in då han var utanför planen. I det moderna spelet kan spelaren komma in på planen när bollen är på andra sidan. Men han kom faktiskt in då bollen var på hans sida och det resulterade i att han låg bakom inlägget till deras mål."

"Det andra målet var tufft att få emot sig. Om du dömer för frispark för en sådan förseelse så blir det 200 frisparkar i matcherna..."

Rodgers passade också på nytt på att hylla Suarez. Han medger också att det blir svårt att undvika bud på spelaren till sommaren.

"Alla kan se hur bra han är, men han är nöjd här. Luis trivs med lagkamraterna och fotbollen. Nu kunde själva se att det inte spelar någon roll i vilken position han spelar. Under perioder hade han nummer 10-rollen och när vi ändrade till tre innermittfältare klev han ut på en kant och fortsatte att skapa kaos."

"Han är en exceptionell talang. Det är en glädje att jobba med honom. Luis vet att jag har tillit till honom och det ger honom en plattform till att spela och prestera", avrundade Liverpoolmanagern.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer