LFC:s skuld ökade med £22 miljoner

Bild till nyheten LFC:s skuld ökade med £22 miljoner
Liverpool FC:s skuld uppgick till £87,2 miljoner efter räkenskapsperioden 1/8 2011 till 30/5 2012. En ökning på nästan 22 miljoner mot föregående period. Men enligt klubbledningen finns det ingen anledning till oro.

Uteblivna inkomster från exempelvis Champions League i kombination med klubbens strävan att förstärka truppen, anges som orsak till att skulden ökade med 21,8 miljoner. Avdrag kring de tidigare övergångarna för Jordan Henderson och Stewart Downing och andra pelare på lönelistan är också en anledning till ökningen.

Total omsättning: £169 milj
Förlust: £40,5 milj
Ökning: £21,8 milj
Sammanlagd skuld:  87,2 milj
TV-intäkter: £62,8 milj
Matchdagsintäkter: £42,3 milj
Kommersiella intäkter: £62,9 milj
Administrativa utgifter: £176,5 milj
Ränteutgifter: £3,7 milj
Övriga utgifter: £9,6 milj

Observera att den stora sponsordealen med Warrior (£25 miljoner per år i sex år) inte är medräknat, vilket innebär att nästa räkenskapsperiod kommer att visa ett betydligt bättre resultat.

"Det finns ingen anledning till oro. Även om det givetvis inte är bra att klubben förlorade pengar under denna period så tror jag aldrig att det har varit en bättre tid för Liverpool Football Club än nu", säger klubbens kommersiella direktör Ian Ayre.

"Siffrorna måste ses i sitt rätta sammanhang. Det är mycket som är positivt. Vi befinner oss på en resa och förbättrar ekonomin gradvis. Vi kommer inte att behöva sälja någon spelare och det finns ingen anledning till panik. Vi gör hela tiden framsteg."

Posten "övriga utgifter" på £6,9 miljoner kommer sig ifrån att klubben kvittade sig med en del nyckelpersoner under räkensskapsperioden; Damien Comolli, Kenny Dalglish, Steve Clarke, Kevin Keen och fyschefen Peter Brukner med flera. Här ingår även kostnader för stadionprojektet.  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer