Ordförandens Tuppence: Ny pusselbit på plats?

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: Ny pusselbit på plats?
Coutinho har kommit in som en frisk fläkt och kanske är han nästa pusselbit på plats i The Brendan Rodgers Project!

Älskar att använda termen The Brendan Rodgers Project... Delvis så tycker jag - som tidigare nedpräntat  - att det är komiskt hur fotbollen numera svänger sig med affärstermer och delvis att det låter som ett engelskt alternativband från slutet av 60-talet.

Jomen... Visserligen är det MYCKET tidigt i Coutinhos Liverpoolkarriär, och visserligen har vi inte direkt mött Barcelona anno 2009-2010, men om unge herrn fortsätter visa vad han gjort hitiils och lever upp bara delvis till den hype som omgav honom för några år sedan är han helt klart ytterligare en pusselbit lagd.

Snabb, teknisk, bra spelsinne. Allt det som Brendan Rodgers gillar i en spelare som skall passa in i hans idéer om hur hans lag skall spela.

I FourFourTwo säger Gerrard "Brendan har sina ideal om hur fotboll skall spelas, men om inte det funkar så föreslår han ingen alternativ strategi. Han vill att vi skall förbättras på det sätter snarare än att leta efter en plan B eller plan C." varpå Carragher lägger till att "Det är uppenbart att han vill att vi skall ha bollen mer än vi haft  tidigare.".

Coutinho är ju en del i denna filosofi och när nu dessutom Downing börjar närma sig de nivåer han var på när vi värvade honom och, fortfarande unge, Jordan Henderson ser ut som en värvning som kan hålla för framtiden så känns det som att vi lägger pusselbitarna på rätt plats en efter en.

Vad det betyder för egna ungdomar som Raheem Sterling är ju att de får kämpa för en plats de förut kunde se som mer eller mindre självklar tack vare - eller kanske snarare på grund av - brist på konkurrens. Kamp är alltid bättre än räkmacka.

Nästa pusselbit en försvarare som kanske är mer bekväm med boll än vissa vi har nu... Även om jag hoppas att en kille som Martin Kelly kan ta den centrala platsen när hans skadeproblem är över.

Nåja... Det rullar på så sakteliga. Vi får se vad som kommer härnäst!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer