Philippe Coutinho är redo för 'den tuffaste ligan i världen'

Bild till nyheten Philippe Coutinho är redo för 'den tuffaste ligan i världen'
Philippe Coutinho startade sin Liverpool karriär med att göra mål mot Swansea i sin första match ifrån start. Nu berättar han om hur han ska klara sig i Premier League samt hur han kom hit.

Den unga Brasilianaren erkänner att han behöver bli starkare, men han hoppas att hans snabba fötter samt kvicka spelförståelse ska överväga hans nackdelar. 

"Jag behöver bygga muskler för dom är för tillfället ganska små" säger Coutinho. "I Brasilien så följs premier league mer än någon annan liga och alla säger att den är världens tuffaste" 

"En skillnad som jag redan har märkt är att man måste vara snabb i tanken och röra sig mycket snabbare för tempot i spelet är mycket högre" 

"Det är ganska olikt det jag är van vid men jag gör mitt bästa för att vänja mig så fort jag kan. Jag visste att spelet här skulle vara mycket svårare men med hjälp utav tränaren, personalen och spelarna ska jag försöka anpassa mig så snabbt som möjligt" 

Coutinho berättar sedan om varför han valde att flytta just till Anfield; 

"Liverpool är känt över hela världen för att vara en enorm klubb på grund utav alla titlar dom har vunnit, den som jag tänker på speciellt är Champions League 2005 då dom vände matchen. Varje gång man kommer till träningen så ser man den bucklan och den ger en motivationen som man behöver." 

Mittfältaren Lucas var också en stor faktor till att Coutinho valde att komma till Liverpool. 

"Tränaren och jag pratade inte innan jag kom, det var Lucas som gav mig all information jag behövde.
Han berättade för mig om hur klubben fungerade så när jag skrev på hade jag redan koll på det mesta tack vare Lucas."

Coutinho förväntas göra sin andra match ifrån start senare ikväll när Liverpool gästar DW Stadium för att möta Wigan.

Källa: Telegraph


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer