Lucas: Suarez är årets spelare i PL

Bild till nyheten Lucas: Suarez är årets spelare i PL
Lucas Leiva tycker att Luis Suarez förtjänar att vinna titeln PFA Player of the Year.

Gareth Bale, Robin van Persie och Luis Suarez är solklarafavoriter till att vinna spelarnas egen omröstning. Samtliga Premier League-spelare ska lämna sina röster inom kort och vinnaren offentliggörs i april.

Suarez har prickat in 25 mål i alla turneringar denna säsongen. Van Persie har gjort 23 och Bale 19.

Steven Gerrard var den senaste som vann priset 2006.

"Luis bör vara en av favoriterna till att vinna omröstningen", säger lagkamraten Lucas Leiva till Liverpool Echo.

"Han har gjort en otrolig säsong. Han har gjort många mål och visat vilka kvaliteter han besitter. Jag hoppas han vinner. Han förtjänar titeln efter allt han har gjort den härsäsongen."

Lördagens ligamatch mot Wigan blir Suarez 90:e för Liverpool och han har redan gjort 46 mål. Gör han två mål till på lördag så blir han den förste Liverpoolspelare att göra 20 ligamål sedan Fernando Torres för fem säsonger sedan.

På sistone har tidningarna spekulerat vilt kring en möjlig övergång till Bayern München och Manchester City i sommar. Det har även Lucas noterat.

"Efter den säsong som Luis har haft så är jag säker på att det kommer att spekuleras en hel del. Det brukar bli så. Men i slutändan hänger allt på vad han själv och klubben bestämmer sig för. Jag vet att Luis är lycklig här i Liverpool. Han känner sig komfortabel här. Och ingen tänker på sommaren och nästa säsong ännu", avslutar brasilianaren.

Källa: Liverpool Echo, liverpool.no 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer