Krönika: Ett värdigt uttåg

Bild till nyheten Krönika: Ett värdigt uttåg
Soran Ismail reflekterar över uttåget i Europa League. Logga in och kommentera/debattera!

Om det finns några värdiga uttåg så var detta ett sådant. Efter slarvigt försvarsspel och en stor ineffektivitet i St Petersburg så blev det förlust med 2-0. Ett mycket jobbigt resultat att ta med sig hem.

Men laget tog sig an utmaningen på ett imponerande sätt, tycker jag. Inte ens när Hulk får göra 0-1 efter en jättemiss av Carragher så visar vi några tecken på uppgivenhet. Snarare tvärtom.

I paus står det 2-1 och de två målen tycker jag är ganska signifikativa för oss. Ett av de har vi att tacka individuell skicklighet för. Agger kommer upp i en räd, visar på bra teknik och blir fälld strax utanför straffområdet. Suarez sätter frisparken. 1-1.  Det andra målet har vi lagspelet att tacka för. Rodgers idé. Ett bra passningsspel som sågar sig genom deras försvar och ser till att Allen kan sätta 2-1.

I andra är det mer av den här kombinationen. Suarez briljans ger oss återigen ett mål. Bra lagspel tar oss fram till flera chanser. Tyvärr räcker det dock inte hela vägen. Men det tycker jag inte tar något från vår insats. Det var en härlig cupkväll på Anfield och jag tror ändå, förlusten till trots, att vi kan ta med oss mycket positivt härifrån.

Den känslan som man kunde känna hem till tv-soffan till exempel. Jag är säker på att spelarna fått ytterligare en injektion att slita livet ur sig för att ha en chans att nå dit igen.

Vår stora brist är försvarsmissarna. Detta är inte på något sätt ett påhopp på Carra, jag skulle aldrig kunna göra det efter hur bra han varit på sistone. Utan det var flera situationer. Reina missade bollen. Agger slog bort den. Downing. Enrique var farligt ute ett par gånger. Men jag tror att det här kan falla lite under det BR kallar för ”växtvärk”. I försök att hålla bollen inom laget och under kontroll så kommer det ske en del missar som dessa, innan spelarna lär sig värdera situationerna bättre.

Det känns väldigt typiskt att Chelsea går vidare med ett mål i matchens sista sekunder från Hazard, medan vi ur eftersom vi inte får in just det målet. Det skulle kunna framstå som att Chelsea skötte uppgiften bättre, men det tycker inte jag. De mötte ett Sparta som är ur säsong och hade turen på sin sida som gick vidare. Medan vi mötte ett Zenit, betydligt bättre än Sparta, och åkte ur för att vi inte hade turen på vår sida.

Naturligtvis kan man diskutera byten hit och byten dit. Så är det alltid när resultatet inte blir exakt som man ville. Men hade Gerrards eller Shelveys skott suttit hade ingen klagat. Det är små mariginaler. Det är bara synd att vi inte får en till chans till revansch i år.

Självfallet kommer vi få höra från våra vänner som håller på de andra lagen att vi inte ens tog oss vidare från Europa Leagues 16-delsfinal. Att det är pinsamt. Men jag kan leva med det. För jag vet vad jag såg, och det jag såg var absolut ingenting att skämmas över.

YNWA

Soran Ismail

Utlagt av:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer