Den perfekta uppladdningen

Bild till nyheten Den perfekta uppladdningen
Lucas anser att den femstjärniga-insatsen mot Swansea igår var den perfekta uppladdningen inför den kommande Europa League matchen mot Zenit på torsdag.

Liverpool gjorde en av sina bästa matcher för säsongen när man igår krossade Swansea med 5-0 med mål från fem olika spelare, Steven Gerrard, Luis Suarez, Daniel Sturridge, Luis Enrique och Philippe Coutinho.

Liverpool har ett 2-0 underläge från bortamatchen mot Zenit St. Petersburg att hämta in. De regerande ryska mästarna reser till L4 senare i veckan med siktet inställt på att försvara sitt försprång – men Lucas insisterar på att Liverpool kommer att ta sig an uppgiften med ökat självförtroende.

Vi vet att där är mycket som vi måste förbättra, men denna segern har givit oss självförtroende i vårt försök att gå vidare mot Zenit,” säger Lucas till Liverpool Echo efter 5-0 segern mot Swansea.

Vi började veckan med tanken att denna veckan skulle bli riktigt bra för oss, men sen förlorade vi mot West Bromwich och senare även i Europa League. Det var inte alls bra, men det var väldigt viktigt att vi lyckades avsluta veckan på ett bra sätt och göra 5 mål och samtidigt hålla tätt bakåt.

Om vi spelar på samma sätt mot Zenit kommer vi att ha goda chanser till avancemang. Vi har skapat många chanser i våra matcher så även i Ryssland. Kan vi fortsätta att skapa chanser på Anfield och bara se till att ta vara på dem kommer vi att ta oss vidare till nästa runda.

Vi kommer att ha en positiv och offensiv inställning inför matchen mot Zenit, men vi vet att om vi släpper in ett mål bakåt kommer det att bli besvärligt.

Det var en bra insats över hela planen,” fortsätter brassen om matchen mot Swansea. ”Tyvärr lyckades vi inte få in något mål tidigt i matchen men vi höll spelet uppe. Vi skapade många chanser också fick vi straff.

I andra halvlek inledde vi väldigt piggt och det andra målet var väldigt viktigt. Efter det behövde vi bara försöka att kontrollera matchen.

Det är svårt att förklara,” svarar Lucas på frågan varför Liverpool är så ojämna. ”Det är också väldigt frustrerande för spelarna.

Du tror att du är på gång framåt men sedan får du bakslag i form av en förlust. Det finns dock fortfarande tid till att hitta stabilitet. Vår position i ligan är inte lysande, men vi måste kämpa vidare och se vart det leder. Om vi kan få stabilitet kommer vi att avsluta säsongen på ett bra sätt.”


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer