Sturridge: Ska hjälpa Suarez att vinna skytteligan

Bild till nyheten Sturridge: Ska hjälpa Suarez att vinna skytteligan
Daniel Sturridge hoppas kunna hjälpa Luis Suarez att vinna Premier Leagues skytteliga. Sturridge frågade själv om han fick lägga straffen.

Men ännu en fullträff mot Swansea är Luis Suarez uppe i 18 mål i Premier League denna säsong. Före honom på listan är Robin van Persie med sina 19 baljor, trea är gårdagens motståndare Michu med 15 mål. Daniel Sturridge har gjort fyra mål på de fem matcher som han spelat för Liverpool i ligan sedan övergången i Januari, och menar på att han kommer att hjälpa anfallskollegan att vinna skytteligan.

Jag kan inte förstå varför inte,” säger Sturridge på frågan från Liverpoolfc.com om Suarez kan vinna skytteligan. ”Där är fortfarande 11 matcher kvar så det är jag helt säker på att han kan.

Jag kommer att hjälpa honom, skapa chanser för honom. Det är alltid bra med individuella priser som spelare senare kan se tillbaka på och berätta om för sina barnbarn, att den säsongen vann jag skytteligan. Jag är säker på att Suarez har siktet inställt på det.

Steve var väldigt snäll mot mig och lät mig få ta straffen,” fortsätter Daniel. ”Jag tror att han förstod min frustration.

För deras målvakt gjorde att par riktigt fina räddningar på skott som jag hade innanför ramen. När du träffar mål och målvakten räddar, då är där inte mycket mer du kan göra. Målvakten gjorde sitt jobb och jag gjorde mitt, men han hade övertaget gentemot mig.

Jag är därför väldigt glad som fick lägga straffen istället för Stevie och glad för att jag tog vara på chansen. Jag frågade först Carra sedan frågade honom.

Det är viktigt att vi alla hjälper till med målproduktionen och att vi håller tätt bakåt. Det duger inte om en spelare skall göra alla målen, det handlar om laget och att vinna matcher.

Jag vill inte påstå att min återkomst var orsaken till att vi vann, vi arbetade hårt som lag och förtjänade segern,” fortsätter Sturridge efter 5-0 segern mot Swansea.

Vi har inte varit tillräckligt kliniska framför mål tidigare, det är viktigt att vi fortsätter att vara effektiva.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer