Fruktar rasism från Zenitfansen

Bild till nyheten Fruktar rasism från Zenitfansen
Liverpooldirektören Ian Ayre är oroad inför torsdagens bortamatch mot Zenit St Petersburg i Europa League. Orsaken är att Zenits supporters vid flera tidigare tillfällen gett uttryck för rasistiska slagord från läktarplats. "Jag har skrivit både till UEFA och Zenit och delat våra bekymmer med dom", säger Ayre.

"Det enda vi kan kan göra är att förklara vår ståndpunkt innan matchen och hoppas att vi får bra respons och att det blir ordning och reda under matchkvällen. Det är det enda vi kan göra just nu. Jag hoppas att rätt personer skrider till verket och ser till att det blir rätt åtgärder, så att matchen inte präglas av denna typ av händelser", fortsätter Ayre.

"Vi planerar även att ta upp problematiken med våra egna spelare på förhand. Spelarna har mycket att förhålla sig till inför en sådan stor match. Det viktiga är att våra spelare uppför sig professionellt matchen igenom. Vi kommer att göra klart för dom att vi förväntar oss att de uppträder på ett bra sätt ifall något händer. Jag vill hellre att vi hanterar sådana här problem utanför planen, än att vi reagerar ute på planen."

"Domaren har givetvis en viktig roll om något skulle inträffa. Därför vill vi klargöra för våra spelare vad som är acceptabla reaktioner och vad som inte är det."

"Om någon av våra spelare utsätts för rasism så kommer vi att ta tag i det. Domaren är som sagt den som måste ta tag i det som sker ute på planen. Om något sker utanför planen så kommer vi att samarbeta med fotbollsmyndigheterna, alltså UEFA. Det är UEFA som är matcharrangör tillsammans med Zenit. Jag kommer att vara på plats och se till att vi gör allt som krävs för att våra spelare ska få bästa möjliga skydd."

Stadionmanagern Ged Poynton och klubbsekreteraren Zoe Ward har åkt till Ryssland på förhand för att inspektera faciliteterna och har även haft möten med både Zenit och UEFA.

"Truppen kommer att få mer information så snart vi kommer dit. Vi kommer också att se till att våra fans får ett bra bemötande, något vi alltid gör med tanke på deras säkerhet. Vi kommer att ge råd och information till fansen, så att de förstår våra bekymmer och vad de måste vara på sin vakt för. Vi får ta detta dag för dag och när vi kommer dit. Vi har som sagt skrivit till UEFA, vi har informerat våra fans och vi har gett uttryck för vår oro. Mycket mer än så kan vi inte göra från klubbens sida."

"Liverpool FC har ett omfattande program för social integration och vi jobbar tillsammans med tredje part när det gäller deras kampanjer mot rasism. Det är viktigt för en fotbollsklubb som vill ta ett samhällsansvar. Dessutom har vi en person i staben som enbart arbetar med att hantera saker som har med social integration att göra. Vi tar problemen på största allvar och har jobbat med detta under flera år. De sista åren har vi haft ett speciellt fokus på detta och vi är glada för att vi lägger ner en stor insats på det här området."

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer