Ordförandens Tuppence: En modern Legend slutar...

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: En modern Legend slutar...
Jamie Carragher har meddelat att han lägger av efter denna säsong - och det är en sann legend som slutar efter 16 säsonger i A-laget.

Vem hade trott?

Vem hade trott att den så utskällde Jamie Carragher skulle bli en av de riktigt stora i vår klubbs historia?

Jag var en av dem som undrade vad karl'n hade i förstalaget att göra i början av hans karriär. Två självmål i samma match mot manyoo gjorde inte saken bättre.

Att göra en Carragher - dvs rensa bollen ut på Anfield Road istället för att spela den vidare till annan back eller mittfältare - blev ett stående skämt i bekantskapskretsen.

Carra var och är på många sätt en begränsad spelare, men en som själv är medveten om det. Bara för en kort tid sedan reflekterade han över det faktum att han alltid var tredje back - oavsett vilka nr 1 o 2 var - i landslaget men hade huvudet att erkänna att det nog faktiskt var så.

Att han sedan hoppade av landslaget av detta faktum, sa i radio att han var Scouser i första hand och Engelsman i andra samtidigt som han i en radiointervju bjöd ned en "förståsigpåare", som kallade honom feg, till ett personligt "möte" gjorde honom än större på många sätt och vis - utan att jag därmed anser att man skall lösa meningsskiljaktigheter med nävarna.

Carra symboliserar det Liverpool - stad och klubb - som haft det tufft men ändå kämpar vidare.

Samtidigt är han idag en institution i klubben.

När vi snackade med Alek Kacaniklic på en pub i Liverpool 2008 sa han, bl a, att Carra var den ende av Liverpools spelare som i praktiken tog sig ned till Akademin varje dag för att leda, lattja och hålla koll på småknoddarna...

Liverpools framtid!

Idag när vi i många matcher sett vårt försvar vara mer än darrigt är det ganska symptomatiskt att kämpen och Scousern Carra styr upp det hela när betydligt, på pappret, mer begåvade ungtuppar inte klarar av det.

Jag tänker inte gå in på Istanbul för det kommer ni att få läsa spaltmeter om. Jag nöjer mig med att konstatera att Jamie Carragher är Scousern som på något sätt blev Liverpool Football Club mot många förståsigpåares tidiga analyser.

I want a team of Carraghers!

You'll Never Walk Alone Carra!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer