Krönika: Mr. Liverpool

Bild till nyheten Krönika: Mr. Liverpool
När Jamie Carragher lägger skorna på hyllan efter säsongen så försvinner en av de absolut största aktörerna i Liverpool Football Clubs historia från planen, men förhoppningsvis inte från klubben.

Den 25:e maj 2005 fanns det få personer jag älskade så mycket som Jamie Carragher. Givetvis var det en otrolig laginsats – att vända ett 0-3 underläge mot ett av världens bästa lag. Det finns ju egentligen inte, men den valsen har vi ju redan dansat flertalet gånger. Jag tycker däremot inte att någon på den planen personifierar segern mer än Jamie Carragher. Säga vad man vill - det var en otrolig kämparinsats, massor av jävlaranamma. Det är precis den delen jag kommer att sakna när Jamie Carragher försvinner från Liverpools trupp.

Det är inte alltid spelaren Carragher – det är ledaren, som jag tror gör så mycket för de unga spelarna som kommer fram i vår klubb för tillfället. Därför hoppas jag, precis som de flesta Liverpoolsupportrar, att Carragher binds vid en ledarroll så snabbt som möjligt.

När Carra debuterade 1997 var jag för ung för att notera det. Jag skulle tro att det är någonstans i den sfären mitt fotbollsintresse eskalerade och när jag nu sitter här och skriver det här ca 16 år efter Jamies debut så är jag rejält tacksam och stolt att han funnits med mig under hela mitt ”Liverpoolliv”. För mig är han Mr. Liverpool. Jag tror inte riktigt att jag inser storheten i Jamie Carraghers bedrift - och jag tror inte heller att jag kommer att göra det innan jag har fått lite distans på hans karriär. Han är en av de absolut största som funnits i den här fotbollsklubben.

Vad jag däremot ser är storheten i människan Jamie Carragher och när han nu annonserat sitt slutdatum, då jag egentligen tror att det finns lite kvar att kräma ur de där benen och mycket kvar att kräma ut ur fotbollsspelaren, så tycker jag ändå att Carra gör helt rätt. Som en parallell är jag själv ett stort fan av TV-serier och de mest legendariska och ihågkomna showerna är inte de som trycker ut varenda krona och minut de kan av sina följare – det är de som besitter storheten att inse när det är dags att ta ett steg tillbaka. Det gör Jamie Carragher.

Något jag ofta funderat på är om det bara är Liverpoolfansen som verkligen älskar fotbollsspelaren Jamie Carragher. Jag tycker alltid att man sett och hört så mycket kritik från många, ibland även från de egna leden – än mer nu när huvudpersonen blivit äldre. Carragher har ofta fått utstå kritik om att han inte är tillräckligt modern och att han tillhör den gamla brittiska skolan - vilket jag tvärtom menar är precis vad som behövs ibland. 

"Den mannen får inte sluta spela fotboll! Han är en synonym till ordet fotboll enligt mig...", var den första kommentaren jag fick när jag delade med mig av nyheten att Carraghers karriär går mot sitt slut. Killen som skrev det här håller på United. Givetvis är han en av många, men jag tycker på något sätt att det visar respekten som finns mot vår one-club man och jag tror att det är många som tänker likadant.

Det är ingen stor målskytt (förutom i de väldigt tidiga åren av sitt liv) som kommer att gå i pension när sommaren närmar sig, vilket han inte heller kommer att bli ihågkommen som. Som jag nämnde tidigare var jag väldigt ung då han slog sig in i förstalaget och det första målet kom ju redan i den första matchen från start, det andra kom under säsongen 98/99. Carraghers tredje mål kom i Champions League-kvalet 05/06, men det jag minns bäst är målet mot Fulham säsongen 06/07 när Carragher styrde in en nick efter hörna hemma på Anfield och givetvis målet han aldrig fick under den starka säsongen 08/09, när Carraghers skott styrs in via Pogatetz till 1-1 mot Middlesbrough, ett mål som tillätt vår andra hjälte, Steven Gerrard, att avgöra en minnesvärd match.

Carras mål mot Fulham

Man kan givetvis skriva miltal med spaltmeter om Jamie Carragher, men jag nöjer mig här. Det kommer att bli jobbigt att se en hjälte kliva åt sidan, men jag både hoppas och tror som sagt att han har mycket kvar att ge för Liverpool Football Club. Sen får vi inte glömma att karriären inte är riktigt slut än - låt Jamie kröna våren med en balja eller två, en Champions League-plats och en Europa League-titel! 

We all dream of a team of Carraghers!


You'll Never Walk Alone
Daniel Forssell

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer