Gerrard och Henderson prisade i England

Bild till nyheten Gerrard och Henderson prisade i England
Steven Gerrard prisades igår som det engelska landslagets bästa spelare under 2012, framröstad av fansen själv. Samtidigt vann lagkamraten Jordan Henderson samma pris på U21-nivå.

Det var i stort sett idel Liverpool när FA igår delade ut priser till sina landslags bästa fotbollsspelare under 2012. 

Kvällen inleddes med att Jordan Henderson prisades som U21-landslagets bästa spelare under året, tätt följd av Martin Kelly på andra plats. Prisutdelare var dessutom Liverpoolbekantingen Michael Owen. 

Förbundskapten Stuart Pearce var också full av beröm för sin landslagskapten. 

"Jordan är en spelare som alltid sätter laget före jaget. En fantastisk lagspelare. Under 2012 var han verkligen navet i vår väg mot EM-slutspelet till sommaren (i år)."

När samma pris senare också skulle delas ut på seniornivå behöll Liverpool sin plats i fokuset - och efter att först ha bombat in ett av säsongens absolut snyggaste mål tidigare under dagen stod Steven Gerrard nu åter i rampljuset under kvällen. 

Stevie hade samlat ihop hela 40% av rösterna från de engelska fotbollsfansen, medan Danny Welbeck och Ashley Cole följde på andra- och tredje plats.

"Steven är en fantastisk ledare för vårt landslag", konstaterade Roy Hodgson när resultatet tillkännagavs. 

"Han är en förebild för alla våra yngre spelare och det är fantstiskt att vi har en spelare med över 100 landskamper som ändå fortfarande levererar på en så fantastisk nivå. 

"Det blir en extra morot för de som slår sig in i truppen. 'Tänk, han spelar fortfarande så här bra. Och gjorde debut redan för 14 år sedan. Tänk om jag har samma karriär framför mig'", fortsatte Roy. 

Steven vann samma pris under 2007 också.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer