Liverpool FC - Norwich 5-0 (2-0)

Bild till nyheten Liverpool FC - Norwich 5-0 (2-0)
Tre poäng inspelade och några frågetecken har rätats ut till utropstecken och några består. Men vad vi kan fastslå är att de röda visade upp något som kan vara den bästa fotbollen för säsongen.

Målkalaset började med att Jordan Henderson fick till en fin bredsida från straffområdes linjen som letar sig in i nätmaskorna. En fin träff och den unge engelsmannen har börjat gå från klarhet till klarhet den senaste tiden.

Det andra målet var ett bevis på ett fantastisk sammarbete mellan den nya firman Suarez/Sturridge, som gjorde sin första start tillsammans. Lucas Leiva slår en djupledspassning mot Sturridge och han gör vad varje stor spelare gör innan han emot en passning, han tittar upp och kollar var de andra är. Han ser Suarez löpa i djupled direkt och släpper därför bara bollen förbi sig vilket gör att Suarez får fri gatan och han gör vad han ska och placerar bollen i bortre hörnet.

I den 59e minuten var det dags igen för årets nyförvärv. Downing får en krossboll mot sig och han ser Sturridge komma i fart i mitten så han slår en passning direkt på volley och den letar sig fram till Sturridge som lätt slår in 3-0 och hans tredje mål på tre matcher är ett faktum.

Men det skönaste målet som kom enligt undertecknad var det som Captain Fantastic gjorde. Tidigare i sin karriär så gjorde Gerrard många mål en bit utanför straffområdet. Han tog ofta bollen och vek in¨t en bit för att där lägga bollen till rätta i farten och dra till med ett vristskott som borrade sig in bakom målvakten. Ett sådan mål gjorde han i denna match, bortsett ifrån att den borrade sig in, han placerade den mer än att han gick på kraft.

Sista målet i matchen var ett själmål där Sterling gjorde ett fint förarbete och fick in bollen i mål. Bennett kunde inget annat göra än själv mål, hade han släppt bollen hade den antingen gått in direkt eller så hade Borini slått in den.

Är då Anfield den fästning som alla förknippade med LFC vill att den ska vara? JA, definitivt. De åtta senaste matcherna i ligan så har man vunnit 6, spelat lika 1 och förlorat 1. Målskillnaden? 19-4. Och då ska man ha i åtanke att samtliga vinster man tagit har man också hållit nollan.

Är anfallsparet Suarez/Sturridge det vi alla hoppades på? Ja. Det de visat upp hittills i de två matcher de har spelat ihop så ser det väldigt lovande ut. De skapar inte bara chanser till varandra. Deras löpningar och deras spelförståelse öppnar upp för de offensiva mittfältarna att våga ta sig framåt i de luckos som skapas.

Det finns många många fler frågeställningar som för mig är besvarade men de ska få gro in lite först innan vi tar upp dem igen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer