Inför Liverpool FC - Norwich

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Norwich
För tre omgångar sedan så vända tabellen och det är nu närmar ett slut på säsongen än vad början är. De båda lagen som drabbas samman på Anfields gröna gräs i helgen har tidigare matcher visat sig vara underhållande matcher och det har bjudits på en del mål och även något hattrick.

Båda lagen har tränare som vill ha boll och spela runt bollen mycket i laget med mycket fina passningar och kontroll. Skillnaden i ligan är inte särskilt stor då det endast skiljer 5 poäng i tabellen. Dock så har Norwich även 5 poäng ner till 16 platsen. Och att ligan är jämn, ja det visste alla sedan tidigare.

Skall det bjudas på en massa finlir och en massa mål även i denna match?

Liverpool FC

Att Anfield skall bli ett fort har det talats om länge men hur ser det ut egentligen? Sedan den 20 Oktober har Liverpool spelat 7 hemma matcher där man endast tappar 5 poäng. Alltså en förlust och ett kryss. Målskillnaden skiljer det sig 10 mål från gjorda samt insläppta 14-4 under denna period. Och vad man kan konstatera är att man har hållit nollan i 5 av matcherna och när man väl har släppt en ett mål så har man även tappat poäng.

Liverpool stora målgörare, Luis Suarez, ligger just nu på en ensam andraplats i målligan i Premier League. Och att Luis gillar att spela mot Norwich det har nog alla lagt märke till. Under denna säsong och förra har lagen mötts 3 gngr varav Suarez gjort 6 mål i dessa matcher, två hattrick i två matcher. Dock har det varit på bortaplan.

Mycket snack på senare tid har varit om nyförvärvet från Chelsea, vår ny nr 15, Daniel Sturridge. En spelare med snabbhet, bra spelförståelse, och en härlig vänsterfot. Men han är det Liverpool har saknat de senaste åren, en spelare som är på rätt plats vid rätt tillfälle. Titta bara på målet mot United. Ett långskott som räddas och blir retur och han är där lika snabbt som vinden.

Många tror att firman Sturridge/Suarez kommer att visa sig vara en succé, det tror även jag. Men mitt i allt detta så glöms en person bort något, Borini. Mannen som kommer skapa mycket ytor för de båda målgörarna med sina löpningar och kommer självklart med gör någon balja.

På skadelistan hittar vi fortfarande Enrique samt Kelly. I övrigt så har Rodgers fritt att välja på av sina spelare i truppen.

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Wisdom, Agger, Skrtel, Johnson; Lucas, Henderson, Gerrard; Borini, Sturridge, Suarez

Rodgers inför matchen

”De (Norwich) har haft en fin period och slagit en del storlag, och de har haft otur i en eller två matcher att de inte fick med sig ett bättre resultat.”

”Chris har gjort ett fantastiskt jobb för det är ingen lätt uppgift för honom att ta över efter Paul Lambert, som har varit där i tre säsonger och gjort ett briljant jobb.”

”Efter att ha spelat de första matcherna, så kom han igång med sitt jobb med laget och ändrade strukturen hos dem. Det har inte riktigt uppmärksammats – han har gjort taktiska ändringar som har gjort det svårare att slå dem.”

”Det är en stor eloge till honom och arbetet han har gjort där.”

Norwich

Kanariefåglarna har inte direkt rosat marknaden med bra resultat på borta plan då de på 11 matcher har vunnit en borta, spelat fem lika och förlorat fem. Senast de vann var mot Swansea den 8 december då de fick med sig ett 3-4 resultat. Norwich har ett snitt på ett mål per match när de lirar på bortaplan och endast lyckats med att hålla nollan i en av dessa matcher.

På hemmaplan ser det dock lite ljusare ut då man är ligans 10e bästa lag och man håller nollan i nästan varannan match. På de senaste sex matcherna har de spelat lika en, vunnit en och förlorat fyra. Men det som skall sägas är med att det är lag som United, Chelsea, West Brom, Newcastle exempelvis som har stått för motståndet i dessa matcher.

Laget har spelat bra fotboll, varit taktiskt duktiga i defensiven och visat upp en fin passningsfotboll. Dock har klasskillnaden synts lagen emellan i dessa matcher. Men att tre poängare snart börjar rulla in är det ingen tvekan om.

Norwich har haft en gedigen skadelista på senare tid men bara inom den senaste veckan har man fått tillbaka tre spelare till sitt förfogande och den spelare som fansen nog är gladaste med att få tillbaka är Grant Holt, denna gigant i anfallet. Denna säsong har han endast mäktat med fyra mål, dock har han varit skadad ett tag.

En gammal Liverpool bekantingen finns även i laget, Daniel Ayala. Dock är det föga troligt att han får någon speltid.

På skadelistan dock finner vi Steven Whittaker samt Steve Morision.

Trolig startelva enligt skribenten

Bunn; Martin, Bassong, Turner, Garrido; Pilkington, Johnson, Tettey, Snodgrass; Hoolahan, Holt

Chris Houghton inför matchen

“När du tittar på lagen omkring oss, och lagen som är tre till fyra poäng framför oss, det är då du börjar uppskatta den förlust fria sviten vi hade.”

”Även fast vi har gått igenom en lite sämre period, så har vi varit med i varje match, vilket är possitivt för oss och visar att vi har haft chanser i varje match.”

”De får dig att tänka tillbaka på vilken fin svit det var, men det handlar om att studsa tillbaka och behålla sviten. Vi vill ha så mycket poäng vi kan så snabbt som möjligt.”

Norwich 5 senaste matcher

Newcastle (H)                  0-0

West Ham (B)                 2-1

Man City (H)                   3-4

Chelsea (H)                    0-1

West Brom (B)                2-1

Övrigt

Matchen visas på Viasat Sport och Viasat Sport HD. För er som inte har dessa kanaler så visas den även på Viaplay eller så kan ni streama den och hur ni går tillväga då kan ni kolla in på vår streaming guide här på sidan. Domare i matchen är M.Oliver.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer