"Han är spelaren vi saknat"

Bild till nyheten "Han är spelaren vi saknat"
Daniel Sturridge är boxspelaren Liverpool har saknat, enligt Mike Marsh, som dessutom redan har märkt av bra samarbete mellan den nye anfallaren och Luis Suarez.

Daniel Sturridge som köptes av Liverpool från Chelsea tidigt i januari, har gjort mål i båda matcherna han har spelat hittills. Mike Marsh förväntar sig ännu mer från Liverpools nr 15 när han är fullt återställd och förklarar att samspelet mellan Luis Suarez och Daniel Sturridge fungerar vädigt bra.

"Han har varit helt strålande", säger Mike Marsh till Liverpoolfc.com.

"Daniel spelade bara en stund mot Mansfield och han startade på bänken mot Manchester United för att han är inte fullt frisk än".

"I, och runt straffområdet, är han den typen av spelare vi har saknat. Vi har haft massvis av liknande chanser under säsongen, men då har skottet antingen räddats eller så har vi inte haft någon spelare på plats".

Mike Marsh fortsätter: "Det är en väldigt välkomnande klubb eftersom du blir det tidigt och det tar därför inte så lång tid att acklimatisera sig. Killarna har välkomnat Daniel väl och det ser ut som om Daniel själv njuter av omgivningen".

"Samarbetet mellan Sturridge och Suarez fungerar som jag sa tidigare, bra. Vi har inte hunnit förberera oss fullt ut med tanke på det intensiva spelschemat på sistone, men de har haft stunder på träningar då de har sett bra ut tillsammans. Så fort Sturridge byttes in på Old Trafford fick vi se ett bra samspel".

"Vi har bara haft Luis Suarez som "enda riktiga anfallare" under en lång tid (efter att Borini skadat sig), men nu är han tillbaka och hans återställning har sett bra ut. Med honom har vi nu mer alternativ i anfallet".

"Vi skulle vilja ha mer spelare. Vår trupp är inte den bredaste och det är en väldigt ung sådan. Om vi kan förstärka laget hade det varit fantastiskt. Om inte, då får vi kämpa på och se hur det går". 

Att ha konkurrens på positioner i laget kan öka prestationen och det är den rollen Marsh har - att hjälpa de som håller på att kämpa sig in i startelvan. Mike berättar:

"Vi har en trupp på 22-23 spelare, vilket innebär att 12 spelare inte spelar varje vecka. Det är bara att hålla deras huvuden uppåt, betona hur viktiga de är och stärka dem eftersom de måste vara redo när de får chansen".

"Jag jobbar framför allt med spelare som inte spelar varje vecka och försöker hålla deras motivation uppe så mycket som möjligt".

"Det är tufft att förlora, speciellt mot Manchester United. Efter en sådan förlust är spelarna nere. Men vi har bra människor som jobbar med att motivera dem, vara entusiastiska och så positiva som det bara går. Spelarna har varit positiva tillbaka".


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer