Liverpools nya lönepolitik

Bild till nyheten Liverpools nya lönepolitik
Liverpool har ändrat sin ersättningspolicy och erbjuder numera spelarkontrakt med lägre lön men med högre prestationsbonus.

Klubben hoppas att förändringen ska leda till att man i framtiden undviker dyra floppar som exempelvis Joe Cole och Alberto Aquilani.

Liverpool Echo skriver att nya kontrakt ska struktureras på ett helt annat sätt än tidigare.

"Vad vi försöker förmedla till agenterna är att vi vill använda oss av en metod som är rättvis för alla inblandade parter. Med rättvis menar vi att det ska vara baserat på hur spelaren presterar. Vi förväntar oss att alla spelare som vi värvar ska prestera på hög nivå och göra sitt bästa. Så länge spelarna gör detta, kommer de också att belönas", säger direktören Ian Ayre, till höger på bilden.

"Jag håller nödvändigtvis inte med om att spelarna är överbetalda. Jag tror samtidigt att de bidrar starkt till att detta är den största ligan i världen. Men för oss är det viktigt att kontrakten är strukturerade på ett förnuftigt sätt och om spelaren presterar så kommer alla parter att vara vinnare; klubben, spelaren, agenten. Det är vår filosofi."

Ayre medger klubben har fått ett visst rykte bland klubbar och agenter om höga övergångssummor och höga löner. Det ryktet vill man nu tvätta bort.

"Det är kanske ett arv som vi måste ta itu med. Agenterna verkar alltid veta vad varje spelare tjänar och hur varje kontrakt är uppbyggt. Men det spelar ingen roll vad som varit praxis tidigare. Det handlar om vad som är praktiskt nu och i framtiden."

"Vi har en bra relation med agenter. Min erfarenhet är att de flesta är villiga att lyssna och hitta den bästa lösningen för båda parter. Vi är samtidgt öppna, ärliga och rättvisa med att den verkliga belöningen kommer när spelaren presterar på den höga nivå som vi förväntar oss".

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer