Suarez: Man United kontrollerar media

Bild till nyheten Suarez: Man United kontrollerar media
Luis Suarez öppnade upp sig i en intervju med FOX Sports. Han beskriver det dagliga hatet och nackdelarna med att vara från Sydamerika.

Sedan Luis Suarez skrev på för Liverpool har han fått stå ut med det mesta. Rasistanklagad och filmare och fuskare. En händelse som det talats flitigt om är filmningen mot Stoke City på Anfield tidigare i höstas som Suarez själv talar ut om:

"Jag lyssnar inte på allt som sägs om mig. I England anklagas jag för att fuska. Folk säger att jag slänger mig i straffområdet hela tiden", berättar Luis. 

"De (media) pratar om incidenten mot Stoke City och i detta fallet har de rätt. Jag filmade för att det var oavgjort och jag ville vinna". 

"Ibland tänker jag för mig själv på planen 'Vad har jag gjort?'. Samtidigt säljer namnet Luis Suarez. Bara för några dagar sedan studsade bollen upp på min hand (mot Mansfield) och blev kritiserad för att jag kysste min handled som målgest". 

"Media hittar på massvis av saker om mig för att de vill sälja tidningar. Jag tycker att media ska skriva om mer fotboll än sådana saker".

I intervjun förklarar han att Manchester United är anledningen till att Suarez blir utpekad av media, eftersom de har stor påverkan på media. Uruguayanen anser dessutom att media hjälper Sir Alex Fergusons män att ta tillbaka Premier Leaguetiteln. Suarez kritiserar dessutom media för att behandla exempelvis Sydamerikaner på ett sämre sätt än brittiska spelare. 

"När någon kommer och säger något dåligt om oss Sydamerikaner, så gråter jag inte. Det händer på planen och därför bryr jag mig inte. Jag har ett rent samvete, men som jag sa tidigare, Manchester United kontrollerar media och har alltid en fördel".

"Det är komplicerat att spela fotboll i England. Precis som Carlos Tevez och Sergio Aguero har sagt - "Det är komplicerat för en Sydamerikan här för att vi behandlas på ett annorlunda sätt"". 

---

Mer att följa. Håll utkik för ännu en intervju med Suarez från Liverpoolfc.com imorgon. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer