Sterling om mamma och alla rykten

Bild till nyheten Sterling om mamma och alla rykten
I en intervju med Daily Mirror säger Raheem Sterling att det är mamma som tar hand om vardagsbestyren.
"Mamma kontrollerar mitt liv. Hon kan vara en mardröm ibland, men jag älskar henne och hon är den viktigaste personen i mitt liv, säger Liverpools nr 31.

"Hon vet vad hon vill och hon tror att det är hon som är chef hemma!"

"När jag kommer hem från träningarna är hon alltid på plats. Hon finns där 24/7. Jag har ingen aning om var hon får sin kunskap ifrån. Hon var också den som såg hur mycket jag tyckte om fotboll när jag var liten och hon är alltid engagerad. Hon verkar tro att hon är Jose Mourinho!"

"Hon kan verkligen mycket om fotboll och hur det ska spelas. Hon vet vad som ska göras. Hon berättar för mig vad jag kunde ha gjort bättre. Missar jag en stor chans jag får jag höra det också. Jag får ingen sympati om jag spelar dåligt. Men hon försöker komma med konstruktiv kritik också." 

"Jag har många fantastiska människor omkring mig. Min familj har flyttat till Liverpool för att vara med mig hela tiden. Agenterna Rob Segal och Aidy Ward på Impact Sports Management tar hand om mig. Aidy gnäller hela tiden på att jag måste göra mer på planen och talar också om hur jag ska uppföra mig utanför."

"Jag har alltid varit en jordnära kille och så kommer det alltid att vara. Jag kommer aldrig att glömma att jag gått igenom svåra tider med mamma och mina tre syskon. Det har varit tufft ibland och det gör att du uppskattar det du har just nu."

Sterling hade en tuff start på livet i Maverley, en av de tuffaste områdena i Kingston, Jamaica. Hans mor flyttade till London för att söka jobb. Sterling lämnade Jamaica när han var fem år och minns ganska lite av livet i Västindien.

I England hade han en tuff uppväxt och familjen tvingades flytta runt innan de till sist bosatte sig i nordvästra London, i skuggan av Wembley Stadium. Raheem hade ingen bra start i livet och gick exempelvis på en skola för barn med särskilda utbildningsbehov i tre år. Det var där han började att koncentrera sig på skolarbetet - och som 10-åring började han också att ta fotbollen på största allvar. 

"Jag var tvungen att börja koncentrera mig, det fick mig att mogna. Tidigare kom jag ofta i bråk om fotboll eller något annat relaterat till sporten. Det innebar att jag inte kunde koncentrera mig i skolan och det var ett hinder."

Sterling gick till QPR som 11-åring. Arsenal, West Ham och Fulham visade också intresse för hans otroliga snabbhet och teknik.

"Jag var tvungen att vara snabbare i huvudet än mina motståndare eftersom de oftast var större och starkare. Min tränare i QPR var Steve Gallen. Han plockade ut mig till olika lag. Även om det handlade om U18 och jag var bara 14 år, så vågade han ge mig chansen."

Sterling skrev på för Liverpool när han var 15, för 500 000 pund. Han blev sedermera också den nästa yngsta debutanten för "The Reds" i en ålder av 17 år och 107 dagar.

"Att flytta från familj i sådan ung ålder var verkligen tufft. Men det är samtidigt det smartaste jag har gjort. Bossen här ger unga spelare chansen."

"Brendan Rodgers tog med sig flera unga grabbar på försäsongsturnén USA. Där fick jag en rejäl åthutning. Han trodde att jag hade sagt något kaxigt under ett träningspass. Men det gjorde jag inte och vi redde ut missförståndet. Jag är inte arrogant eller stor i mun."

På internet sprids falska historier , som att han skulle ha flera barn med flera olika tjejer. Detta är fel. Däremot har han en dotter, Melody Rose, som föddes för sju månader sedan.

"En del av vad som skrivs på webben är häpnadsväckande. Jag har läst att jag har fem barn och ytterligare en på väg. Jag tycker att det är lite roligt att bara tänka på det. Du kan inte bli irriterad på sådana saker, för då kommer ryktena bara att bli ännu värre. Jag försöker bara att skratta bort det."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer