10 snabbaste debut-målskyttarna

Bild till nyheten 10 snabbaste debut-målskyttarna
Daniel Sturridge gjorde mål redan sju minuter in i sin Liverpooldebut mot Manfield i söndags. Men det finns en som varit ännu snabbare! Här är listan över Liverpools 10 snabbaste debutantskyttar i historien.

Liverpoolfc.com har roat sig med att kolla upp statistiken över historiens 10 snabbaste debutant-målskyttar och så här blev resultatet:

1. Mark Gonzales, 3 minuter: Chilenaren hoppade in i ett Champions League-kval i 85:e minuten på Anfield och tre minuter senare var hans klubbens snabbaste debutantskytt genom tiderna. (bilden)

2. Daniel Sturridge, 7 min: Mot Mansfield borta i FA-cupens tredje omgång, vackert framspelad av Jonjo Shelvey

3. Cyrile Done, 9 min: Done gjorde 37 mål för klubben under sin 13 år långa karriär och det allra första mot Charlton på Anfield i oktober 1946.

4. William Watkinson, 9 min: Kvitterade till 1-1 borta mot Aston Villa i april 1947.

5. Tony McNamara, 9 min: Gjorde ett mål i 4-3-segern mot Bristol City i december 1957, som innebar ligaledning i andradivisionen.

6. Alun Evans, 10 min: Supertalang som gjorde mål i 3-0-segern mot Leicester i september 1968.

7. Kevin Keegan, 12 min: Från division IV-laget Scunthorpe direkt till Anfield och mål mot Nottingham redan i 12:e minuten i premiären som vanns med 3-1. I samma match debuterade för övrigt George Sephton som "the voice of Anfield".

8. Michael Owen, 16 min: Liverpool förlorade säsongsepilogen borta mot Wimbledon med 2-1 i maj 1997, men rubrikerna gick till 17-årige Owen som hoppade in och sprang ifrån Wimbledonförsvaret.

9. Abel Xavier, 16 min: Omdebatterad övergång från Everton. Portugisen gjorde sedan ett av målen i 6-0-slakten av Ipswich i februari 2002.

10. Luis Suarez, 16 min: Hoppade in i 63:e minuten mot Stoke i februari 2011 efter övergången från Ajax och målade framför The Kop. En ny kelgris var född.