Stevie G: Jag är i fin form

Bild till nyheten Stevie G: Jag är i fin form
Steven Gerrard har varvat bra med mindre bra insatser i höst - precis som laget i övrigt. Men de senaste veckorna har kaptenen börjat visa gamla takter igen, vilket är extra glädjande inför söndagens bortamatch mot Man United.

"Mina prestationer har varierat mycket den här säsongen, men jag har ändå lyckats nå några milstolpar med både klubben och landslaget. Jag har passerat 600 spelade matcher för Liverpool och 100 landskamper. Men laget startade lite trögt och vi har legat alltför långt efter, så jag har blandade känslor så här långt", säger Stevie G i en intervju med Liverpools officiella magasin.

"Min egen form har varit ojämn. Jag har spelat bra i några matcher, men har haft några riktigt dåliga insater också. Jag är inte nöjd med antalet mål heller. Folks meningar och uppfattningar förändras så fort du gör några mål."

"På den senaste tiden har mina prestationer gradvis ökat och liknar en nivå där jag bör ligga. Så om jag kan göra några fler mål och fortsätta att spela på hög nivå så kanske folk börjar säga att Steven Gerrard är tillbaka igen."

"Managern har inte bett mig att göra något annorlunda eller spela på något annat sätt. Men på grund av skador och andra situationer har jag tagit en mer beskyddande roll och legat längre ner i banan."

"När du tillhör en av de mer rutinerade spelarna i truppen så blir laget viktigare än dig själv och jag har kanske offrat mig mer för laget i vissa matcher och försökt kontrollera mittfältet tillsammans med Joe Allen. Men nu är Lucas tillbaka och det innebär att jag får mer frihet att attackera och förhoppningsvis kan det generera i några fler mål från min sida."

"Jag har fått ett lyft tack vare att laget har spelat allt bättre - och det kommer att bli ännu bättre. Jag tror att jag kommer att vara nöjd med både mig själv och övriga laget när säsongen är slut, för jag tror att vi kommer att göra en stark avslutning."

"Vi fick inte den start vi hoppats på i höstas och det kanske inte var att vänta heller, då mycket har förändrats. Det tar tid för ett nytt tränarteam och nya spelare att acklimatisera sig. Men nu börjar vi bli vana med varandra och alla förstår managerns filosofi."

"I och med att vi fick en ny manager i somras har alla fått början om från början, med tomma blad. Det har inte minst varit en fördel för de yngre spelarna i truppen. De har varit otroliga, särskilt om man ser till deras ålder. Sterling, Suso och Wisdom har spelat regelbundet  i en yngre ålder än vad jag, Jamie Carragher och Michael Owen gjorde när vi kom fram. Det här är en tuff liga och de har spelat några riktigt tuffa matcher, så hatten av för killarna. Dom kommer definitivt att dra nytta av erfarenheten."

"Vi äldre försöker stötta dom hela tiden och det är en roll som jag själv trivs med. Jag försöker hela tiden att vara tillgänglig och dela ut små tips och råd. Jag har själv varit i deras skor och vet hur svårt det kan vara."

"Man känner en enorm press när man representerar Liverpool, oavsett vilken ålder du befinner dig i. Klubbens storlek gör att man automatiskt känner press. Förväntningarna är stora, fansen är lidelsefulla. De lever och andas för fotboll och vill att vi ska vinna varje match. Som spelare är det tufft att leva upp till förväntningarna, men vi är också tacksamma för att vi får vara med och påverka. Samtidigt är kraven och pressen något som vi gärna vill ha. Man måste lära sig leva med den och vara beredd på att offra vissa andra saker i livet. Belöningen är ju att vi får spela för denna fantastiska klubb", avrundar Steven Gerrard. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer