Owen: Min bästa tid var i Liverpool

Bild till nyheten Owen: Min bästa tid var i Liverpool
Michael Owen, 33, säger att han har massor av lyckliga minnen från sin tid i Liverpool - men inga lyckliga minnen alls från något av sina tidigare möten mot sin gamla klubb.
Han hoppas vända den trenden när Stoke tar sig an Liverpool på annandagen.

Det råder förstås ingen tvekan om att Michael Owen hade sin bästa tid som fotbollsspelare i Liverpool. Men sedan han lämnade klubben för Real Madrid i augusti 2004 (därefter Newcastle, Man U och nu Stoke) har han faktiskt inte lyckats att göra ett enda mål mot den klubb där han fick sitt genombrott våren 1997.

Owen medger att han sällan har haft särskilt kul när han mött Liverpool.

"Det är fortfarande en ganska konstlig känsla att spela mot min gamla klubb, speciellt då jag tillhörde klubben i omkring 15 år. Liverpool har betytt mycket för min karriär och jag upplevde många av mina bästa minnen i klubben."

"Så självklart har jag massor av lyckliga minnen. Däremot har jag inga goda minnen av att möta dom; jag har aldrig lyckats göra mål."

Stoke, nia i tabellen, möter alltså åttan Liverpool. Båda lagen är i ganska fin form. Tony Pullis manskap är obesegrade i sina senaste åtta matcher.

Owen tror att Stoke kan fortsätta på den inslagna vägen.

"Varför inte. Vi hade en tuff start på säsongen, men plockade en del poäng mot topplagen. Sedan hade vi en period där vi fick det tuffare. Men nu är vi ganska fin form. Alla matcher är tuffa i den här ligan, men vi har absolut en bra chans."

Michael Owen spelade 297 matcher och sköt 158 mål för Liverpool mellan 1997-2004.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer