Stevie G erbjuds nytt kontrakt

Bild till nyheten Stevie G erbjuds nytt kontrakt
Steven Gerrard har 18 månader kvar på kontraktet, men Liverpool är redo att förlänga med kaptenen som fyller 33 i maj.

Managern Brendan Rodgers bekräftar uppgifterna i en intervju med trovärdiga The Guardian på julaftonen.

"Steven är viktig för oss. Jag vet att han har 18 månader kvar på kontraktet och jag vill att han ska spela mycket längre än så", säger Rodgers.

"Han kanske är 32 år, men hungrar fortfarande efter framgång. Han har massor kvar att ge. Steven gör allting rätt när det gäller sin livsföring; han äter rätt sorts kost och tar hand om kroppen med rätt sorts rehabilitering." 

"Jag tror att han kan spela för oss långt upp i 30-årsåldern och därför vill jag också att klubben förlänger hans nuvarande kontrakt. Han har spelat varje minut i ligan de här säsongen, något som visar vilken otrolig inställning han har."

Stevie gjorde sitt andra mål på raken mot Fulham i lördags. Dessförinnan hade han spelat 17 matcher utan att göra mål för Liverpool och England, innan han gjorde tröstmålet mot Aston Villa veckan innan.

"Det är bara att kolla statistiken för den här säsongen. Steven är forstatt en av de mest inflytelserika mittfältarna i Premier League. Han ligger hela tiden i toppen när det gäller att skapa chanser, med sina passningar och förmåga att hålla i bollen. Allt som är viktigt. Jag tycker att det är otroligt att han får kritik. Jag ser honom varje dag på jobbet och ser honom i matcherna."

"OK, han kanske inte gör lika många mål som han gjorde för några år sedan, men det betyder inte att han har förlorat förmågan. I mina ögon har han varit toppklass sedan han började förstå hur jag vill att laget ska spela. Han är en inspirationskälla som kapten och viktig för utvecklingen av det här laget. Vi blir bättre, vi växer som lag, och Steven har i allra högsta grad varit delaktig i den utvecklingen", avrundar Rodgers.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer