Carra om livet på bänken

Bild till nyheten Carra om livet på bänken
Jamie Carragher har inte fått spela så många ligamatcher som han hoppats på men hans lidelese för Liverpool Football Club är lika stark som någonsin tidigare.

"När jag sitter på avbytarbänken får jag veta ställningen i de andra matcherna. Mot West Ham minns jag att jag tänkte; vi åker på stryk. Stevie Gerrard har gjort självmål och två av våra rivaler har vunnit på övertid. Och efter matchen ska vi ha julbord i London..."

"Min reaktion då vi tog ledningen igen och vann visade väl hur mycket jag vill att Liverpool ska vinna. Saker och ting har inte gått så bra för klubben de senaste åren och det verkar ibland som att vissa som är nöjda med det. Jag har kanske varit naiv som trott att alla som associeratsig med Liverpool vill att laget ska vinna, men det kanske inte är så", säger Carra en smula kryptiskt.

"Jag är inte bitter över att jag inte får spela ligamatcher. Jag vill spela, men först och främst vill jag att Liverpool ska vinna. Det visade min reaktion från bänken mot West Ham. Och så kommer det att vara tills den dag jag lämnar klubben, när det nu sker."

Vicekaptenen Carragher fyller 35 år den 28 januari och hans kontrakt går ut efter säsongen. Även om han mest nött avbytarbänken så har han ändå spelat 17 matcher i höst och är därmed uppe i 716 matcher för sitt älskade Liverpool.

"Jag kommer inte att banka på managerns dörr och gnälla och kräva speltid. Jag hoppas bara att folk inom och utanför klubben inte tror att jag accepterar att vara reserv. Jag förstår att spelarna på min position är bra spelare, men jag vill spela och jag vill vara involverad. Jag har inte kastat i handduken och jag är precis lika besviken över att inte få spela nu som när jag var 24."

"Hur lämnar man en klubb som man tillhört så länge? Kan ni tänka er reaktionerna om jag hade lämnat Liverpool efter att vi hade spelat två Champions League-finaler? Se på Steve McManaman. Han lämnade klubben då han var 27. I sina bästa år. Han flyttade till Real Madrid och nu har han inte så stor stjärna här längre. Jag är nöjd med mitt val, men av och till när karriären närmar sig slutet så får du höra vad folk säger om dig. Han bör inte spela. Han är för gammal. Han är färdig."

"När du till sist lägger av så säger folk: Han borde ha slutat för ett år sedan. Men om du hade gett upp så hade folk kallat dig för svikare."

"Brendan Rodgers har varit ganska modig som vågar satsa på unga spelare. Han ska ha applåder för det. Det är tuffare att slå igenom för unga spelare i dag. Trupperna är större och du måste ha tur för att få chansen, kanske beroende på ett par skador."

"Jag har alltid försökt att vara så hygglig som jag kan. Alla har vi våra problem. Själv anser jag att jag alltid har hanterat dom. Alla hamnar i motgång några gånger, men du måste lära dig av det och vända motgångarna till något positivt."

"Jag vet att jag inte är snabb, att jag inte är stark och inte heller särskilt bra i luften. Men jag kan slå en passning och spela. Men rent fysiskt, när det gäller styrka, snabbhet och höjd, har jag konkurrerat med spelare som John Terry, Rio Ferdinand och Sol Campbell i tio år. De var alla bättre än mig. Att jag har fått spela beror på att jag kan organisera ett försvar, läsa och förstå spelet, jag vet hur det fungerar. Min lidelse för klubben och min vinnarskalle är troligen andra orsaker."

Källa: Daily Express


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer