"Allen och Sterling behöver vila"

Bild till nyheten "Allen och Sterling behöver vila"
Brendan Rodgers medger att Joe Allen och Raheem Sterling behöver en paus snart efter att ha fått mycket speltid sedan premiären i augusti. Liverpoolmanagern har fortfarande svårt att peka på vad som gick snett i lördags, då förberedelserna inför matcherna var perfekta.

18-årige Sterling gjorde sin 25:e match för säsongen i lördags, vilket är flest av samtliga i truppen.

Han hade ingen bra match på kanten och det är tydligt att han lider av hårdkörningen.

"Det är ingen tvekan om att Raheem behöver en paus", säger Rodgers till Liverpool Daily Post. "Jag har tänkt tanken de sista veckorna, men för att kunna vila honom måste vi ha bredd i truppen så att vi kan ta bort honom och sätta in någon annan. Det är nåt jag funderar över - vem jag ska slänga in. Raheem är en ung och stark spelare, men han behöver mental vila också."

Joe Allen, 22, är en annan spelare som dragit ett tungt lass under hösten och formen har varit sviktande på sistone.

"Jag har jobbat länge med Joe och sett honom i auktion. Han behöver också lite vila snart. Ska jag vara ärlig så är det fler som behöver vila, speciellt mentalt."

"Vi uppträdde lite apatiskt i lördags. Jag vet inte varför, för det här var ju en av de första veckorna på hela hösten som vi inte hade något match mitt i veckan. På så sätt hade vi inte kunnat komma bättre förberedda."

LFC ligger nu på 12:e plats, med bara 22 poäng på de första 17 matcherna. Det är en tangering av lagets sämsta statistk då trepoängssystemet för seger infördes i ligan 1981.

"Jag har svårt att peka på orsaken för helgens svaga prestation. Det var, på många sätt, en av de sämsta insatser jag varit med om sedan jag kom hit."

"Vi måste lära ossm att oavsett vilka vi möter, så måste vi alltid vara på hugget. Vi var inte det. Vi slarvade."

"Förväntningar tillhör sporten och vi vill kämpa i tabelltoppen. Du kan inte jobba för Liverpool Football Club och klaga på förväntningarna som ställs på dig som manager eller spelare. Det är en del av jobbet och det måste vi betrakta som en utmaning. Vi har gjort framsteg och det här var det första steget i fel riktning på länge."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer