Mellor inleder vandring mot Anfield

Bild till nyheten Mellor inleder vandring mot Anfield
På fredag morgon inleds Reds' Rose Walk till minne för de 96 supportrar som miste livet vid Hillsborough katrastrofen. Neil Mellor är med och deltar på första etappen.


En grupp supportrar från runt om i England står bakom iniativet att vandra från Hillsborough i Sheffield till Anfield. På fredag morgon klockan 7 lokal tid inleds den 96-mile (ca 15,45 mil) långa vandringen från Leppings Lane sektionen på Hillsborough.

Åtta dagar senare, kring lunchtid lördagen den 15 december avslutas den sista etappen när vandrarna anländer vid Hillsborough minnesmärket vid Anfield, där Liverpool på eftermiddagen möter Aston Villa.

Vandringen har delats in i 16 etapper, där varje etapp är 6 miles (knappt en mil) lång. Olika grupper bestående av tre personer kommer att vandra varje etapp, utifrån en grupp bestående av 12 personer.

På vägen kommer de att passera ett helt gäng andra arenor - Huddersfield, Olham, Manchester City, Bury, Bolton, Wigan och Everton.

Den tidigare Liverpoolanfallaren Neil Mellor ställer upp och tar första etappen, där han även får sällskap av den tidigare rugbystjärnan Bobby Goulding.

När de anländer till Goodison Park kommer de att lämna över en speciell banner (se bild) som kommer att lämnas över till Everton som tack för deras stöd sedan 1989. Everton kommer att lämna över en Evertontröja med 'Remembering the 96' som senare kommer att ställas ut på Liverpool Museum.

Som avslutningen kommer vandrarna att lägga 96 rosor vid minnesmärket för Hillsborough.

Alla intäkter kommer att gå till HJC (Hillsborough Justice Campaign) och Hillsborough Family Support Group (HFSG) och redan nu har de lyckats samla in närmare £7,000.

Supportern Mike Wilson kom på idén efter att Hillsborough panelen i september kom ut med sin rapport, som svart på vitt presenterade sanningen om Hillsborough.

Wilson: "Vi har fått ett otroligt stöd och fått med oss lokala företag som står för rosor, mat och transporter.

"Förutom Liverpool och Everton, har vi även fått erbjudanden om signerade tröjor från Sunderland, Bury, Crewe, Manchester City, Celtic, Sheffield Wednesday, Leeds, Crawley Town och Brighton.

"Alla har varit så imponerade över den värdighet som familjerna visat under 23 års tid och detta är vårt sätt att visa stöd för dem."

De signerade matchtröjorna kommer efter vandringen att säljas på auktion, där pengarna oavkortat går till HJC och HFSG.

För att följa uppladdningen inför vandringen eller ge ett bidrag, så finns websajten www.fromthekop.com

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer