Rodgers hyllar Enriques inställning

Bild till nyheten Rodgers hyllar Enriques inställning
Brendan Rodgers hyllar Jose Enrique för det sätt han hittat tillbaka till toppformen.
Det hårda arbetet har förmodligen räddat spanjorens Liverpoolkarriär.

Enrique visade klass förra hösten, direkt efter att Kenny Dalglish värvat honom från Newcastle. Men efter jul tappade han formen fullständigt och inte blev det bättre av några småskador på sensommaren. 

Men under de senaste sex veckorna har Enrique visat imponerande form och fajtat sig tillbaka till en ordinarie plats i laget. 26-åringen har startat de senaste sju PL-matcherna.

Managern Brendan Rodgers har haft enskilda samtal med Enrique under säsongen och han fick sedan chansen som vänstermittfältare och gjorde även sitt första ligamål för klubben mot Wigan. Men i lördags var han tillbaka på sin ursprungliga position som vänsterback.

"Det var hela tiden tanken", säger Rodgers. "Jag har alltid vetat att Enrique har otroliga kvaliteter som spelare och han ska stort beröm för hur han hanterat våra samtal. Han har lyssnat och tagit åt sig av kritiken och det är en enorm styrka i sig."

"Jag tror att hans gästspel som vänstermittfältare har fått honom att känna att han har kapaciteten att ta sig in i boxen och vara ett hot för motståndarlagen. Jag vill att våra ytterbackar ska jobba på det sättet, följa med i anfallen och våga. Det är viktigt för vårt sätt att spela".

"Jose gjorde aldrig det i början, om jag ska vara ärlig, men nu har han fått självförtroendet tillbaka. Jag tycker att han har spelat sensationellt bra på slutet. Han är mer aggresiv på planen och han kommer att bli väldigt viktig i vårt sätta att arbeta och spela i framtiden", avrundar Rodgers.

Källa: Liverpool Daily Post


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer