Inför Liverpool FC- Southampton

Bild till nyheten Inför Liverpool FC- Southampton
The Saints är på intåg och kommer stå för motståndet på Anfield under lördagens batalj. Ett lag som åkte ner till League One, från Premier League, för att sedan ta sig upp till fin rummet igen på mindre än ett decennium.

Senast lagen möttes var det ett målfattigt möte då The Reds drog det längsta strået och vann med 1-0. Det var den franske Florent Sinama-Pongolle som gjorde målet och som nu för tiden håller till i den franska ligan på lån från Sporting Lissabon.

Ifall Southampton lyckas ta med sig 3 poäng från Anfield så kommer de ligga endast 1 poäng bakom Liverpool i tabellen.

Liverpool FC

Den senaste tiden har man visat upp fint spel och skapat en hel del chanser men man har inte tagit vara på de chanser man fått. I och med att mål har uteblivit så har även poäng, eller ja, framförallt 3 poängare.

Nu i veckan spelade man mot Tottenham på White Hart Lane, resultatet sa 2-1 till de vita men enligt Rodgers, och mig själv, så var Liverpool inte värda en förlust. Man inledde matchen dåligt och släppte in ett mål tidigt. Men man spelade upp sig i andra halvlek och kvitterade till 2-1. Domaren missade två straffar för Liverpool, vilket har varit ett återkommande fall denna säsong.

Den stora snackisen denna veckan är att Lucas Leiva är i full fart med träningen igen och börjar se redo ut för spel inom en snar framtid. Det pratades om att han skulle göra comeback mot Tottenham men nu ser det mer troligt ut som att han kommer få några minuter mot Southampton under helgen.

En person i truppen som har fina minnen från just att möta The Saints är Jonjo Shelvey som gjorde sitt första mål mot just dem. Dock var det inte som vi nu är vana att se att han hade på sig en Liverpool tröja utan han spelade för sin förra klubb Charlton.

På skadelistan hittar vi Martin Kelly, dock är det något osäkert med just Lucas Levia och även Wisdom. Dock ryktas det om att Wisdom just skall vara spelklar och även vara med i startelvan under lördagen.

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Wisdom, Skrtel, Agger, Johnson; Allen, Gerrard, Sahin; Enrique, Suarez, Sterling

Rodgers inför matchen

"Han har burit den här klubben i nästan 13 år och det är verkligen på tiden att fler spelare tar på sig ansvaret för Liverpools framtid. Sedan jag kom hit har han varit helt otrolig. Hans inspiration och ledarskap är rätt och slätt fenomenal."

 "Han har kanske inte gjort så många mål som han skulle ha velat, men du som såg honom mot Tottenham vet vad jag talar om. Hans otroligt höga nivå i passningsspelet, hans ansvar och inställning, var outstanding. Han blir alltid bedömd för sina mål eftersom han har varit en målfarlig mittfältare genom åren, men han har fortfarande så otroligt mycket att ge den här truppen på och vid sidan av planen".

 "Det finns andra spelare som vi vill ska kliva fram och visa att de kan göra mål. Hela staben jobbar på att laget ska utvecklas och hitta de rätta lösningarna för det.”

Southampton

Tittar man in i Southamptons prisskåp så hittar man inte mycket att imponeras över. Förutom möjligtvis bucklor och liknanade från de lägre divisionerna så hittar man faktiskt en FA cup buckla. 1976 lyckades man med konststycket att gå hela vägen och stå högst upp på pallen.

Trots denna historik så lyckades de värva ett riktigt fint namn till sin trupp i sommras, uruguayanen Gaston Ramirez. Man lyckades hålla händerna från klubbar som tex Liverpool för att få honom till The Saints. Och han har börjat bra. Trots lagets placering i ligan, tredje sist, så har Ramirez visat upp fint spel och även lyckats göra mål.

Senast Southampton lyckades att vinna på Anfield var 2003, och då väntade man inte länge med att ta ledning. De behövde endast 74 sekunder för att ta ledning och sen behålla den resten av matchen. Dock har man endast lyckats vinna på Anfield 3 gånger på de senaste 36 (!) försöken i liga spel.

Trots att laget endast har lyckats att hålla nollan en gång under denna säsong så är man oslagna de senaste 4 matcherna efter 2 vinster samt 2 lika matcher.

Som det ser ut så har Southampton endast 2 spelare på skadelistan och det är Richardson och Chaplow.

Trolig startelva enligt skribenten

Gazzaniga; Clyne, Fonte, Yoshida, Shaw; Puncheon, Schneiderlin, Cork, Lallana; Ramirez, Lambert

Morgan Schnedierlin inför matchen

“Det är lite extra speciellt att möta Liverpool. I Frankrike när du tittar på tv, så var du tvungen att välja mellan United och Liverpool. Väldigt mycket folk för 6, 7 år sedan valde United men jag valde Liverpool för att jag brukade, och gör fortfarande, älska att se när Steven Gerrard spelar.”

”Det kommer kännas speciellt och jag kan inte vänta på att få spela mot honom, tyvärr så kommer vi får honom att må dåligt då vi ska ta med tre poäng hem. Jag kommer att behandla honom som vilken annan spelare som helst på lördag. Jag vill bara möta honom och se vad jag kan göra mot honom.”

”Självklart, han är en av världens bästa spelare och det är vad jag vill spela mot varje match. De bästa.”

Southamptons 5 senaste matcher

Norwich, H                     1-1

Newcastle, H                  2-0

QPR, B                           1-3

Swansea, H                    1-1

West Brom, B                 2-0

Övrigt

Matchen kommer att visas Viasat Sport, Viasat Sport HD och Viaplay. För er som inte har dessa kanaler kan streama matchen och ta hjälp utav våran streaming guide här på sidan. Domare i matchen är Oliver. Till hjälp längst kanterna har han Long, Breakspear. Och fjärde domare är Mason.

 

 

 

 

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer