Inför Liverpool FC - Young Boys

Bild till nyheten Inför Liverpool FC - Young Boys
Då är det dags för den sista hemmamatchen, under gruppspelet, i Europa League och det är de Schweiziska humlorna som kommer på besök på Anfield i ett försök att ta sig förbi Liverpool i gruppen.

Förra mötet lagen emellan i gruppen slutade med en borta vinst för Liverpool, och det var inte direkt en händelselös match då resultatet slutade 5-3. Och det resultatet gör att den matchen är säsongens målrikaste i Europa League.

Gruppen som de båda lagen spelar i är en av de jämnaste då de skiljer endaste 3 poäng mellan 1an och 4an i gruppen medan de båda lagen på i mötet ligger på en 2a och en 3e plats med 6 poäng vardera. Men Liverpool ligger föra pga inbördesmöten.

Liverpool FC

I de europeiska matcherna under säsongen så har Brendan Rodgers valt att spela de spelare som annars inte får så mycket spel tid i ligan, både de yngre som behöver mer erfarenhet tex Conor Coady som gjorde en väldigt stabil match mot Anji i senaste matchen. Även spelare som Joe Cole har fått speltid, dock utan att lyckas stärka sin position i första laget.

Senaste matchen var mot Anji från Ryssland där Liverpool spelade väldigt bra fotboll enligt Rodgers. Han hyllade laget och laginsatsen trots att man gick förlorande ut slaget med 1-0. Man hade en del chanser i slutet av matchen där Liverpool var det mer förande laget, men utan att lyckas att göra mål.

Den stora snackisen i veckan för Liverpool har varit att Lucas närmar sig comeback. Dock kommer han inte ingå i truppen mot Young Boys, men han kommer förmodligen att få speltid i Liverpools reservlag under fredagen. Det har snackats att mycket om att Suarez kommer att byta klubbadress under antingen Januarifönstret eller nästa sommarfönster. Dock har detta förnekats av både Liverpool och spelaren själv.

Lite tristare nyheter är dock att Borini och Kelly har fortfarande en längre tid innan de kommer tillbaka in i spel.

Trolig startelva enligt skribenten

Jones; Wisdom, Carragher, Coates, Robinson; Allen, Shelvey, Henderson; Suso, Downing, Assaidi

Joe Allen inför matchen

“Det är en extremt viktig match. Det är en stor chans att sätta stor press på Young boys när vi spelar på Anfield, att ta tre poäng och förhoppningsvis ta platsen högst upp i gruppen. Vi vill gå så långt som möjligt i Europa League och vi vet att torsdagsmatchen är en vital del ifall vi vill lyckas med det.”

”Young boys spelar en öppen fotboll, och vid vissa fall så satte de stor press på vår backlinje i senaste mötet, men de positiva delarna med att vi låg under sist var att vi vände matchen. Att göra 5 mål på bortaplan i Europeiska sammanhang är riktigt bra.”

Young Boys

I gruppspelet i Europa League har Young Boys förvånande vunnit två matcher i rad, och båda vinsterna togs mot Udinese både på hemma och bortaplan. Dock har laget inte spelat någon bättre fotboll de två första matcherna mot Liverpool och Anji.

Det Schweiziska laget är väl bekant med svenskar både i nutid och dåtid. Nu finner vi Alexander Farnerud på plan, där han är känd för sitt farliga skott och sin smarta spelfördelning. I dåtid finner vi Tord Grip, Roland Andersson och Thomas Sjöberg där alla tre har varit tränare för laget.

Young Boys ligger för närvarande på 5e plats i ligan. Men man är 15 poäng bakom Grasshoppers som leder ligan. Så något guld i den inhemska ligan kan man nog inte hoppas på. I ligan snittar man 2.6 mål per match och i Europa Leauge snittar man strax över 2 mål per match där också. Så kan man förvänta sig att det kommer rassla till i nätet bakom LFC målvakten på torsdag?

Trolig startelva enligt skribenten

Wölfili; Gonzalez, Ojala, Nef, Zverotic; Farnerud, Frey, Schneuwly, Raimondi; Bobadilla, Nuzzolo

Young Boys senaste 5 matcher

St.Gallen, H:        0-0

Udinese, B:          2-3

FC Basel, B:         2-0

Udinese, H:          3-1

Grasshoppers, B:  3-2

Övrigt

Matchen kommer att visas på Tv4 Sport Xtra samt på Tv4 Play på nätet. Ifall du inte har någon av dessa kanalerna så kan du streama matchen, för att veta hur du gör kan du gå in på vår streaming guide här på sidan. Domare i matchen är Alon Yefet från Israelm och hans israeliska domarteam.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer