Inför: Liverpool FC - Wigan Athletic

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Wigan Athletic
Väldigt viktig match mellan 13e och 14e placerade lagen i tabellen. Wigan kommer till Anfield med ett poäng mindre än Liverpool och matchen är en grymt viktig match för båda lagen.

Sist Liverpool mötte Wigan på Anfield gick Wigan segrande ur kampen med en 1-2 vinst. Luis Suarez gjorde Liverpools mål och Shaun Maloney gjorde Wigans ena mål på straff och i 63e matchminuten gjorde Gary Caldwell Wigans avgörande mål.

Wigan kommer från en 1-2 förlust i bagaget mot formstarka West Bromwich där dock Wigans mål gjordes av nyförvärvet Arouna Koné.

Liverpool kommer som bekant från en 1-1 match mot Chelsea i Bagaget, där Liverpool hade stora problem med att stoppa topplagets offensiv men man var ändå närmst att vinna matchen men 1-1 slutade den efter en bra andra halvlek och Luis Suarez gick upp i topp i skytteligan på 8 mål.

Liverpool FC

Efter 11 omgångar i Premier League hittar vi vårt Liverpool på en 13e plats med 12 inspelade poäng och med en målskillnad på 14-16. Liverpool har 6 oavgjorda matcher vilket är flest i ligan tillsammans med en del andra lag.

Men denna gång möter vi Wigan ett lag som tampats i nedre delen av tabellen i ett par år och nu ska väl en tre poängare komma? Wigan ligger på en 14e plats och det är en ytterst viktigt match för Liverpool och för att rycka ifrån botten.

Liverpool är trots en ljusning på skadefronten fortsatt utan Borini, Kelly, Lucas och kanske Agger. Lucas är tillbaka i full träning och väntas vara tillbaka i matchtruppen i slutet på november. Pepe Reina har missat ett tantal matcher men ska nu vara redo för match igen. Dock har Brad Jones varit bra och visat att han håller men Rodgers var ganska tydligt i sitt uttalande att Pepe är förstavalet mellan stolparna och kommer troligen stå mot Wigan. Martin Skrtel var sjuk i matchen mot Chelsea men där finns inga rapporter om att han inte är tillgänglig i helgen. Daniel Agger har en lättare ljumskskada och vilade i landskamperna nu i veckan och kommer kanske vila mot Wigan också.  Jamie Carragher gjorde en mycket bra match mot Chelsea och är värd förtroendet igen kanske för att vila dansken. Shelvey är tillbaka efter sin lättare lårskada och är fit for fight.

Efter matchen mot Chelsea där favoritskapat låg på de regerande Champions Leaguemästarna måste man se Liverpool som favoriter i matchen mot Wigan. Jag tror inte Rodgers väljer sin mindre lyckade 3-5-2 uppställning utan kommer troligen spela med hans signum, 4-3-3.

Luis Suarez har hittat en otrolig målform och bär nästan hela Liverpools anfall själv och har nu även nått toppen av skytteligan. Vi får hålla tummarna att andra kliver fram i offensiven för avlasta vår nummer 7.

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Johnson, Skrtel, Carragher, Enrique, Sahin, Allen, Gerrard, Sterling, Suarez, Suso

Jag tror att Enrique har spelat till sig en startplats och på så vis förpassat Wisdom till bänken men vi får se hur vår gode Brendan tänker. Vad tror ni läsare?

Wigan Athletic

Wigan har varit på nedre halvan av Premier League ett par säsonger nu och i år kommer det troligen bli något liknande.  Man ligger p å en 14e plats inför mötet med Liverpool med en målskillnad på 12-18 och med sex förluster i bagaget om man jämför med Liverpools tre. Man kommer från en förlust mot West Bromwich med 1-2 .

Efter spelarförluster som Victor Moses (Chelsea) och Hugo Rodallega (Fulham) som båda stod för en stor del av Wigans målskörd har man nu värvat in Arouna Koné som ska axla anfallsrollen tillsammans med Maloney och Di Santo i deras 3-manna anfall. Roberto Martinez spelar oftast en 4-3-3 uppställning och kommer troligen göra detta mot Liverpool också då deras anfall har varit deras styrka i år.

Man har spelat väldigt bra offensivt men bakåt har det inte varit helt bra för Wigan, de kommer som sagt med en 1-2 förlust där just Koné blev Wigans enda målskytt. De kommer vara rejält taggade att klättra om Pool i tabellen.

Yttern Ryo Miyaichi är tillbaka efter att ha varit borta i fem matcher på grund av skada. James McArthur är fortfarande tveksam på grund av ett skadat ben. Albert Crusat (knä) och försvarare Antolin Alcaraz (ljumske) är inte redo för match ännu och kommer att saknas i morgondagens match.

Trolig startelvan enligt sett till förra matchen:

Al Absi, Caldwell, Ramis, Figueroa, Boyce, McCarthy, Watson, Beausejour, Kone, Di Santo, Maloney

Övrigt

Matchen spelas på Lördag k l16.00 och sänds på Viasat Sport och Viaplay (dock ej via parabol)

Domare: K Friend, Ass: R Ganfield, A Halliday, Fjärdedomare: J Adcock.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer