Gästkrönika: Sälj Luis!

Bild till nyheten Gästkrönika: Sälj Luis!
Här nedan kommer en gästkrönika!
Läs och kommentera!

Sälj Luis!
Omg, wtf, är du dum i huvet, jävla unitedsupporter...
Ok, det går bra.
Liverpool idag känns mycket som en enmans-show. Jag gillar Suarez i hans bästa stunder, vem kan låta bli? Aidefors video häromdagen talar sitt tydliga språk. Han är fantastisk.

Men allt fokus är på honom, det är han som ska göra målen. Det är han som ska tagga lagkamraterna, hänger han med huvudet så står hela laget still. Det är han som ska skälla på domarna och skrika på motståndarna, som ibland även innefattar lagkamrater om man ska tro hans kroppsspråk.
Det laget jag har följt och lärt mig älska är inte En spelare, individen kan aldrig vara större än laget. Åtminstone inte i LFC. Tänk så här, Luis ut i januari, en bytesaffär som innefattar Edin Dzeko och 40 sköna miljoner. Spendera 30 av dem i två-tre kvalitetsspelare som breddar truppen.

För ska man vara ärlig så är det inte bara Luis fel att allt fokus är på honom, det är avsaknaden av bredd. All heder åt våra ynglingar, men det finns faktiskt en ganska bra anledning till att inget annat lag med kvalitetsakademier spelar med fyra-fem "egenproducerade" tonåringar i startelvan varje vecka.
Dzeko är inte ens i närheten av samma kvalitet som Suarez, åtminstone inte just nu. Däremot så är han en fullgod striker i ett topp fyra lag. Kunde Berbatov stänka in 20+ mål så kan han det också. Det är inte en spelares stjärnglans som bestämmer slutplaceringen i maj. Sen får man gilla Suarez precis hur mycket man vill.

Att tro att FSG ska syssla med någon välgörenhet är bara naivt. Kasta in oändligt med pengar i ett, som det ser ut nu, osäkert projekt utan några garantier är nog inte heller att räkna med. Däremot så är jag ganska övertygad att summan klubben skulle få för Suarez i stort kan räknas om till transferpengar.

All heder till den utveckling som många av de unga spelarna visar upp, men det är inga spelare som ska / kan starta alla matcher i ett lag som vill ta en Champions League-plats. Sterling, Suso,  Shelvey, Wisdom, Allen, Borini, Kelly är spelare som kunde visat upp sina kvalitéer i den uttagning vi nu har sett till Europa League-matcher medan mer säkra kort och väletablerade spelare fått kamma hem säkra tre poängare i ligan.
Rodgers svettas nog rejält nu. Jag hoppas han fattar rätt beslut när rätt bud från $hitty ligger på hans bord.

Med röda hälsningar
Kristian Syrén

Inlagd av:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer