Gerrard rasar mot domarna

Bild till nyheten Gerrard rasar mot domarna
Steven Gerrard var inte glad över de felaktiga domsluten som kostade Liverpool 3 poäng i gårdagens Merseysidederby.

disallowed

Det största felbeslutet som togs under matchen var givetvis Suarez bortdömda mål på stopptid, men även inkastet som ledde fram till Evertons kvittering var upplagt för att Liverpool skulle haft. Båda situationerna fick Liverpools kapten att rasa mot domartrion.

"Jag har sett repriserna och Suarez mål skulle ha godkänts. Vi skulle haft med oss tre poäng, och inte ett. Det var ingen offside och det är svårt att förklara beslutet. Den enda personen som kan förklara det är linjemannen. Jag frågade honom efter matchen om det var offside, och han svarade "Jag tror det.". Det är inte bra nog. Skall alla beslut baseras på "vi tror det", så har vi problem", sade Gerrard till Liverpool Echo.

"Linjemannen gjorde ett horribelt misstag. Det är meningen att tvivel skall ge det anfallande laget fördel, i vilket fall."

"När det gäller Evertons andra mål, så var det ett solklart inkast för oss. Linjemannen ger oss det, men domaren ändrar hans beslut. Han gav det till Everton och de gjorde sitt andra mål tack vare det."

"Jag tycker synd om grabbarna, som presterade fantastiskt och förtjänade tre poäng."

"Vi har ett ungt och kortväxt lag, men alla stod upp som män och höll samman. Det var bara ett lag som var intresserat av att spela fotboll och vinna matchen och det var vi."

Inför matchen gick David Moyes, Evertons manager, ut och kritiserade Luis Suarez för att filma, en aktion som Evertons kapten Phil Neville själv blev varnad för. Det var något som irriterade Gerrard.

"Jag tycker att Phil Neville svek sin manager. Hans manager gick ut i alla tidningar, radiostationer och TV-kanaler och snackade om Suarez, och sen så filmar hans kapten, som skall föregå med gott exempel. Om David Moyes är en riktig man och en bra manager, vilket jag tror att han är, så tar han upp detta med Phil Neville", sade Gerrard.

"David Moyes försökte gå ut och påverka domarna innan matchen med det han sade om Suarez. Okej, det är en del av spelet, men du förväntar dig inte att kaptenen skall filma på det sättet."

"Suarez gjorde återigen en fantastisk match för oss. Jag kan inte kontrollera vad han gör när han gör mål. Jag var bara glad att bollen gick in. Han behöver inte David Moyes för att bli taggad. När folk försöker reta upp Luis och påverka honom mentalt begår de ett misstag. Den här matchen visar att det snarare inspirerar honom."

Gerrard passade bland all ilska på att hylla sin manager för den taktiska påverkan han hade på matchen, då han bytte in Coates och Shelvey mot Suso och Nuri Sahin och bytte formation.

"Jag tror att han tog avgörelsen där och det skall han ha cred för. Det är sådana lösningar som gör att han fick jobbet i Liverpool. Han är kapabel att ta rätt beslut i rätt tid", sade Liverpools nummer 8.

"Everton spelade väldigt direkt i första halvlek och vann andrabollarna. Vår plan efter paus var att gå ut i en 3-5-2 formation och hindra deras långbollar. Så fort vi fick stopp på det kunde vi komma igenom Everton med passningar och skapa farliga kontringar."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer