Rodgers: Jag vet vad derbyt handlar om

Bild till nyheten Rodgers: Jag vet vad derbyt handlar om
Brendan Rodgers går idag in i sitt första Merseysidederby som Liverpoolmanager. Han säger att han förstår vad det handlar om, efter att ha sett flera derbyn mellan Merseysideklubbarna i sina yngre dagar.

rodgers

Inför matchen mot Everton har Rodgers pratat med bl.a Steven Gerrard och Jamie Carragher om derbyts betydelse.

"Det var intressant att prata med dem två om derbyt, och det står klart för mig att det är en underbar händelse. Jag var inblandad i lokaluppgörelsen mellan Swansea och Cardiff och det var ett passionerat derby. Detta är en kamp för fansen. I Liverpool betyder derbyt allt", sade Rodgers till Liverpoolfc.com.

"Fotboll är en livsstil för folk i den här staden. I många andra städer är bara en fritidsaktivitet. Historia, och vad vi har åstadkommit i tidigare derbyn ger oss verkligen en motivation."

"Jag har sett flera derbyn på Merseyside genom åren, och många av dem har varit riktiga kanoner. Det är mycket passion och intensiva matcher - precis som det skall vara i ett derby. Det är emellertid viktigt att hålla huvudet kallt."

"Jag har sett många matcher i olika länder, men Merseysidederbyna är några av de bästa minnerna från yngre dagar. De var matcher jag alltid tittade på och som alla vill se. Jag ser verkligen fram emot att vara i centrum av den händelsen. Våra spelare är verkligen motiverade och ser fram emot matchen."

"Det handlar om att ta poängen och i det anseendet ser vi det som  vilken match som helst. En match där vi kan ta ett steg i rätt riktning."

Rodgers tror att domaren Andre Marriner kommer att spela en viktig roll när det gäller att kontrollera söndagens match, efter att det, som bekant, har varit en hel del utvisningar under årens lopp.

"Jag tror att domaren spelar en viktig roll i ett derby. Historien visar att det har varit många röda kort i dessa matcher. I helgen hoppas jag att vi äntligen får beslut i vår favör för en gångs skull."

"Ett Merseysidederby är en fantastiskt match, full av passion och kvalitet, och jag hoppas verkligen att domaren ser till att allt sköts om på ett kontrollerat sätt."

Rodgers blev tillfrågad om han kommer att fortsätta att använda unga spelare i laget, även när det handlar om en lokaluppgörelse.

"Alla matcher är viktiga matcher för Liverpool. När du sätter unga spelare i laget, så är det inte bara för deras talang utan också deras temperament. Om man studerar de tre unga spelare jag har använt, så har de ett utmärkt temperament."

"Om de spelar på söndag, kommer de att växa erfarenhetsmässigt. Jag har inga problem med att använda dem om jag tror att det är rätt för laget."

Everton har i motsats till Liverpool haft
en bra start på säsongen, och har plockat 15 poäng på åtta matcher. De ligger på fjärde i Premier League.

"Everton har börjat bra. Jag har hört folk runt om i staden tala om att de tror att Everton kan nå topp fyra. Så de verkar känna att de har den kvalitet och process som krävs för att göra det. För oss handlar det om att ta en match i taget. Vi vill förbättra oss och vi förbättrar oss nu."

"Våra spelare har en bra fysik, och vi förbereder oss för att spela bra fotboll. Vi siktar på att styra matchen och hålla bollen inom laget. Vi dominerar de matcher vi spelar, skapar chanser och vi lär oss att försvara oss bättre med bollen i laget."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer